Uşak TV

PARALEL'DE HEDEF FİNANS BÖLÜMÜ OLDU

Adliye&Jan.&Polis

Uşak'ta FETÖ/PDY operasyonunun 3. Paralel dalgasında örgütün finans kadrosu gözaltına alındı.

Örgüte finans sağlanması iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Uşak merkezli düzenlenen üçüncü operasyonda 9 kişi gözaltına alındı
Uşak'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgüte finans sağlanması iddialarına ilişkin düzenlenen operasyonda 5 ilde 9 kişi gözaltına alındı. 
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin finans kanadına yönelik sürdürülen soruşturmada, elde edilen bilgi ve iddialar doğrultusunda Uşak'ın yanı sıra İzmir, Antalya, Mersin ve Adıyaman'da 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Operasyonlarda, yapılanma içinde eski "Uşak imamı" olduğu ileri sürülen M.A.G, maliye memuru, muhasebeci ve öğretmenlerin de aralarında yer aldığı 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilen bir kişinin ise yine FETÖ/PDY operasyonu kapsamında cezaevinde olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanların Uşak'a getirildiği bildirildi.

- Soruşturma

Uşak’ta, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına götürdükleri iddiaları üzerine gerçekleştirilen 2 operasyonda, 48 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış 37’si gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Yıldırım ile iş adamı Barış Altınordu'nun da aralarında bulunduğu 9 kişi "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak, Anayasal düzeni bozmaya çalışmak" suçlarından tutuklanmış, avukatların itirazı üzerine 4’ü serbest kalmıştı.

Operasyon kapsamında Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.