Uşak TV

PARALEL'DE 26 KİŞİ ADLİYE'DE

Adliye&Jan.&Polis

Uşak merkezli FETÖ/PDY operasyonunda Gözaltında bulunan 26 kişi, adliyeye sevk edildi

 Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan 26 kişi, adliyeye sevk edildi.

Örgüte finans sağlanması iddialarına ilişkin Uşak merkezli, İzmir, Şanlıurfa, Muğla ve Ankara'da 3 gün önce eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 26 kişi, İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlılar, daha sonra polis minibüsüyle adliyeye sevk edildi. 

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 17 Mayıs 2016'da, 5 ilde düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan 33 kişiden 30'u gözaltına alınmış, 4 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Bu arada, soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan, örgütün finans işlerini yönettiği öne sürülen şahıs ile Banaz ilçesinde özel okul müdürü olan M.A. da gözaltına alındı. Örgütün eski büyük bölge imamı olduğu ileri sürülen A.A'nın ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Uşak'ta, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satıp ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına götürdükleri iddiaları üzerine gerçekleştirilen 3 operasyonda, 60 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 46 kişi gözaltına alınmış, bir kişinin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu belirlenmişti. 

Gözaltına alınanlardan Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Y, "Türkiye imamının yardımcısı" olduğu öne sürülen Hazim S, iş adamları Barış A, Mehmet S. ve Mehmet D, Mehmet A.G, Abdurrahman G, Ali Y. ve Serdar K, FETÖ'ye üye olmak, anayasal düzeni bozmaya çalışmak" suçlarından tutuklu bulunuyor. 

Operasyon kapsamında, Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.