Uşak TV

ÖNCE İŞKENCE SONRA HÜCRE CEZASI

Adliye&Jan.&Polis

ÖNCE İŞKENCE SONRA HÜCRE CEZASI

Annesi Uşaklı olan Tutuklu Hükümlü Yunus Kalkan’ın son 1,5 yıldır yattığı Denizli Kapalı D tipi Cezaevinde yaşanan işkence iddiasıyla ilgili, soruşturma kapsamında Honaz Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde, “Koğuşta arkadaşım Kadir Yüce ile kavga ettim. Kavgayı, koğuştaki diğer arkadaşlarının zile basarak çağırdığı gardiyanlar ayırdı. Daha sonra, koğuşlarımız değiştirildi. Olaydan iki gün sonra, revire çıkarıldım. Üzerimde bir tek iç çamaşırımın alt kısmı kalana kadar soydular. Gardiyanlar, gülerek aniden üzerime saldırdılar. Yumruk atıp, tekmelemeye başladılar. Döverek gözetim odasına kadar götürdüler. Arada da bir süre dövdüler. İsmini bilmediğim bir başgardiyan da itfaiye hortumu ile üzerime tazyikli su tuttu. Sağlık görevlisi S.G., infaz koruma baş memuru Ö.E. ile infaz koruma memurları H.Ö., B.K., B.G., S.Ç. ve Ş.S.’den şikayetçiyim” dedi.

Olayın basında da geniş yer almasıyla hemen harekete geçen Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Honaz Cumhuriyet Başsavcılığına 07 Eylül 2009 tarihli gönderdiği bir yazı ile olayla ilgili işkence iddiasının Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırılarak İnsan Hakları Bürosuna acilen bildirilmesi istendi. İşkence iddialarında adı geçen hükümlü ve infaz koruma memurlarının ifadeleri alındı ancak konu ile ilgili şu ana kadar herhangi bir yetkiliden açıklama yapılmadı. Soruşturma halen devam ediyor.

Bu süreçte Denizli Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumundan alınan sağlık raporuna göre Yunus Kalkan’ın DARP VE CEBİR’e maruz kaldığı, CEBİR izlerinin hikayesi ile uyumlu olduğu ve ruhsal durumunun psikiyatri uzmanınca değerlendirilmesi gerektiğine yer verildi.
Yine bu rapora istinaden Pamukkale Üniversitesi Psikoloji Bölümünce düzenlenen ek sağlık raporunun ise Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma için dava dosyasında olduğunu bildiren Yunus Kalkan’ın Babası Kemal Kalkan, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

İŞKENCE SONRASI HÜCRE CEZASI
Bu olayların ardından oğlunu 20 Ekim 2009 Çarşamba günü ziyarete giden Baba Kemal Kalkan yeni bir şok daha yaşadı. Oğlu Yunus Kalkan’ın çok önce yaşanan koğuş arkadaşı ile kavga etmesinden dolayı bu sefer cezaevi müdürlüğü tarafından 5 günlük hücre cezasıyla cezalandırılmıştı. Kendi ifadesiyle Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan özel izin kağıdı aldığını belirten ve oğlunu görmek için Denizli Kapalı D tipi Cezaevine ziyarete giden Baba Kemal Kalkan’ın oğlu ile görüştürülmeyerek geri gönderildiğini ifade etti.
Yanında kışlık elbise ile muhtevi kışlık iç çamaşırı götürdüğünü söyleyen Baba Kemal Kalkan oğlunun hücre cezasıyla cezalandırıldığını, bu yüzden görüşmesinin mümkün olmayacağını cezaevi yönetimi tarafından sadece emanetlerinin alınabileceğinin söylenmesi üzerine eşyalarını yönetime bırakarak geri döndüğünü belirtti. Kemal Kalkan büyük bir üzüntü ve şok içinde konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ki ilgili mercilere taşıyacağını ve cezaevi yönetiminden de savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti…


Kemal Kalkan “İşkence gören benim oğlum, İşkenceciler cezalandırılacağına benim oğluma hücre cezası veriliyor bu nasıl bir soruşturma anlamadım? Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” Dedi…






 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.