Uşak TV

ÖLÜM GÖZ GÖRE GÖRE VE İHMALLE GELDİ

Adliye&Jan.&Polis

ÖLÜM GÖZ GÖRE GÖRE VE İHMALLE GELDİ

Uşak Orhan Dengiz Anadulu Lisesinde ölüm adeta göz göre göre geldi. Hiçbir önlem alınmadan yaklaşık 6- 7 metre kazılan yerde çalışan işçiler göçük nedeniyle toprak altında kaldılar. Göçük nedeniyle bir işçi yaşamını yitirirken bir işçi ise ağır yaralandı. Olay azar sabah saatlerinde meydana geldi. Akbulut İnşaat firması tarafından Güçlendirme çalışmaları yapılan okulda hiçbir önlem alınmadan 6 metre kadar kazılan çukura işçiler girerek çalışmaya başladılar. Ancak bu sırada toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonucu Osman ALTINKAYA, ve Mesut ONAY adlı işçiler toprak altında kaldılar. Mesut Onay (25) yüzeyde olduğu için arkadaşları tarafından kurtarılırken, Osman ALTINKAYA tamamen toprak altında kaldı. İşçiler Osman ALTINKAYAY’yı kurtarmak için büyük bir mücadele verirken olay yerine itfaiye ekipleri, polis ekipleri ve 112 ekipleri de geldi. Uzun süren çalışmalar sonucu Osman ALTINKAYA’nın cansız bedenine ulaşıldı. Milli Eğitim müdürü Recep Düzgün’de kula gelerek çalışmaları izledi.

Dikkat çekici en önemli nokta ise kurtarma çalışması yapılırken de toprak kaymasına karşı hiçbir önlem alınmaması oldu. Eğer bir toprak kayması daha olsaydı en az 3-4 işçi daha yaşamını yitirebilirdi.

İşçinin cansız bedenine ulaşıldıktan sonra olay yerine gelen Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Esen AY inceleme yaptı. Bu sırada Müteahhit firma sorumluları polis tarafında göz altına alındılar. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor..












Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.