Uşak TV

MÜZE MÜDÜRÜ TAHLİYE EDİLDİ

Adliye&Jan.&Polis

MÜZE MÜDÜRÜ TAHLİYE EDİLDİ

Nitelikli zimmet suçu’ndan 12 yıl 11 ay hapis cezası alan ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanunu’na Muhalefet’ ve ’Görevi İhmal’ suçundan yargılanmasına devam edilen Kazım Akbıyıkoğlu Avukatı tarafından Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesine yapılan itiraz sonucu tahliye edildi.

Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazineleri’nin en değerli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu’nun sahtesiyle değiştirildiği iddiası ile 4 yıl önce tutuklanan eski Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan tahliye talebinin kabul edilmesi üzerine serbest bırakıldı.

10 Mart’ta Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi tarafından cezaların kısmen onanmasının ardından ’2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları’nın Koruma Kanunu’na Muhalefet’ ve ’Görevi İhmal’ suçundan avukatı Coşkun Mavıoğlu’nun tahliye talebiyle yeniden hakim karşısına çıkan eski Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu’nun, tahliye talebi ret edilmişti.

Avukat Coşkun Mavıoğlu tarafından Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazın ardından mahkemenin tahliye talebini kabul etmesi ile 4 yıldır Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Akbıyıkoğlu bugün cezaevinden salıverildi. ’Nitelikli zimmet suçu’ndan 12 yıl 11 ay hapis cezası alan ve ’2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanunu’na Muhalefet’ ve ’Görevi İhmal’ suçundan yargılanmasına devam edilen Kazım Akbıyıkoğlu, bundan sonraki mahkemelere tutuksuz olarak katılacak.

Avukat Coşkun Mavıoğlu yaptığı açıklamada, "Müvekkilim Kazım Akbıyıkoğlu 4 yıldır cezaevinde yatıyordu. ’Zimmet ve Tarihi Eser Suçları’nın 5 yıl hapis cezası vardı. 1412 sayılı CMUK’un 110. maddesi gereği sanıkların bu tür suçlarda tutukluluk süreleri 2 yılı geçemez. Alt sınırı 7 yıl olan bir kanundur. Akbıyıkoğlu’da 4 yıldır tutuklu bulunduğundan Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talebinde bulunduk. Mahkeme yaptığı incelemenin ardından haklı olduğumuza karar vererek tahliye talebimizi kabul etti. Akbıyıkoğlu’da bugün cezaevinden tahliye edildi" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.