Uşak TV

KAYSERİ'DE ASKERLERİMİZE HAİN SALDIRI 13 ŞEHİT 55 YARALI

Adliye&Jan.&Polis

Kayseri’de Çarşı iznine çıkan askerlerin hedef alındığı kalleş bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 13 askerimiz şehit oldu 48 askerimiz ise yaralandı.

Kayseri’de Çarşı iznine çıkan Kayseri 1. Komando Tugayında görev yapan  askerlerimizin hedef alındığı kalleş bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 13 askerimiz şehit oldu 55 askerimiz ise yaralandı.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin yakınında, bugün saat 08.45'te çarşı iznine çıkan içinde sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı, Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 askerin şehit olduğu, 55 askerin yaralandığı bildirdi.

 

TSK'dan yapılan açıklama şöyle; 17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 55 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.

Açıklamanın devamında, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

5 AY İÇERİSİNDE 710 PKK'LIYI ETKİSİZ HALE GETİRDİLER
PKK'lıların korkulu rüyası olan hain saldırıda hedef alınan komandoların tugayı son 5 ay içerisinde Hakkari bölgesinde aralarında üst düzey sorumlularında bulunduğu 710 PKK'lı teröristti etkisiz hale getirmiş, arazide tespit ettiği PKK Örgütüne ait 50 sığınak'ı imha ederek çok sayıda silah, mühimmat ve yaşamsal malzemeleri ele geçirerek örgüte ağır darbe vurdular.
PKK'NIN KORKULU RÜYASI MAVİ BERELİLER Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 2 altın madalya sahip olan Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndaki askerler, Kıbrıs'a paraşütle inerek, Türkiye'nin ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştiren birlik olmalarının yanında PKK'nın korkulu rüyası mavi bereliler. Kayseri'de çarşı iznine çıkarken bombalı saldırının hedefi olan Kayseri 1. Komando Tugayı'nın son 5 ay içerisinde 710 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.