Uşak TV

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Adliye&Jan.&Polis

Uşak'ta, "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proğramda konuşan İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, trafik güvenliğinin sağlanması, trafikte yaşanan maddi ve manevi kayıpların büyüklüğü, herkes için önemli bir konu haline geldiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, trafik kazalarında her yıl bir milyondan fazla insan hayatını kaybettiğini belirten Emniyet Müdürü Ergüder, bu nedenle trafik kazalarının örgüt tarafından halk sağlığı olarak kabul edildiğini dile getirdi. 

Ergüder, kurallara uyulmayan, güvenli ve hızlı ulaşımın sağlanamadığı bir trafik ortamının sosyal ve ekonomik birçok sorunu da beraberinde getirildiğini ifade ederek, "Trafikte yaşanan kayıpların azaltılması amacıyla, tüm dünyada, bölgesel ve küresel birçok çalışma yürütülmektedir. Her gün sürücü, yolcu veya yaya olarak, trafiğin içerisinde bulunmakta ve trafiği oluşturan unsurlardan biri haline gelmekteyiz. Dolayısıyla sadece trafiğin bir parçası olarak da, hepimiz, bu konuda sorumluluk sahibiyiz. Birey olarak, trafikte kurallara uyar ve diğer insanlara örnek olursak, trafik güvenliğine en büyük katkıyı yapmış oluruz" dedi. 

Konuşmaların ardından yılın trafik polisi seçilen Komiser Yardımcısı Murat Şentürk, polis memuru Ayhan Kutlu, yılın jandarma trafik görevlisi Başçavuş Yunus Uçar, yılın zabıtası Kemal Yiğit, yılın ticari araç öğreticisi Hatice Aytekin, yılın direksiyon usta öğreticisi seçilen Sevcan Ünal ve düzenlenen slogan yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Uşak Valisi Ahmet Okur tarafından verildi.

Programa Ergüder ve Vali Okur'un yanı sıra, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, protokol üyeleri, kamu kurumlarının müdürleri, emniyet ve jandarma mensupları ile öğrenciler katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.