Uşak TV

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı'na yönelik saldırının aydınlatılmasını istedi

Adliye&Jan.&Polis

İYİ Parti milletvekilleri Durmuş Yılmaz, Yasin Öztürk ve Uşak İl Başkanı Şener Toköz, İyi Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş'a yönelik saldırının aydınlatılmasını istedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve Şener Toköz, ve silahlı saldırıya uğrayan Hakan Savaş'ın katılımıyla İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Durmuş Yılmaz, yaptığı konuşmada, Hakan Savaş'a yapılan saldırının öldürme kastı taşıdığını iddia etti.

Hakan Savaş'ın olaydan yara almadan kurtulduğunu hatırlatan Yılmaz, "Polis tüm yönleriyle araştırıyor. Şu ana kadar ortaya çıkartılmış bir kanıt, delil yok. Biz bu saldırının aydınlatılacağına inanıyoruz." Dedi.

Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Uşak'a geldiklerini belirterek "Hakan kardeşimizin, uzun süredir Uşak Belediyesinde önceki dönemde dönen yolsuzluklarla ilgili çalışmaları oldu. Belediye hakkında 11 ayrı suç duyurusunda bulundu. Sonuna kadar bu konuları takip etmeye devam edeceğiz. Bu yolsuzluk iddialarını meclise taşıyacağız" dedi.

İl Başkanı Şener ise Toköz, sorumluların bir an önce bulunmasını istediklerini belirterek "Yaptığımız muhalefet dolayısıyla birilerinin canını yaktığımız için bu saldırının gerçekleştiğine inanıyoruz. Sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz. Bu saldırı bizleri yolumuzdan alıkoyamayacak." Dedi.

Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş da emniyet güçlerinin konuyu araştırdığını belirterek olayla ilgili detay vermek istemediğini söyledi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

İyi Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, 21 Aralık gecesi Uşak-İzmir kara yolundaki Hacıkadem Kavşağı'nda kırmızı ışıkta aracıyla beklerken, plakasını göremediği bir araçtan ateş açılmıştı..

Olay yerine gelen polis ekipleri, sağ ve sol kapı camları kırık olan araçta inceleme yapmış Hakan Savaş da olaya ilişkin emniyette ifade vermişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.