Uşak TV

İŞKENCELİ ŞANTAJ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Adliye&Jan.&Polis

İŞKENCELİ ŞANTAJ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Adana Polisinin gerçekleştirdiği aralarında Uşak’ın da bulunduğu 4 ilde yaptığı operasyonda açığa çek senet alıp borçlandırarak zorla çalıştıran 16 kişinin çıplak resimlerini çekerek şantaj yapan 23 kişi yakalandı.

Adana, Uşak, İstanbul ve Diyarbakır’da çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurarak, genelevde çalışanları borçlandırıp zorla çalıştırdıkları ve çok sayıda kişiye copla işkence yaptıkları ileri sürülen 2’si kadın 23 kişi, 30 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonla yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 16 kişinin kendilerine copla işkence yapıldığını ve çıplak fotoğraflarının çekilerek tehdit edildiklerini ileri sürerek Ağustos 2009 tarihinde yaptıkları ihbar üzerine bir çalışma başlattı. 9 ay süren çalışma sonucunda 4 ilde çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kuran çete, düzenlenen operasyonla çökertildi.

Yaklaşık 150 polisin Adana, Uşak, İstanbul ve Diyarbakır’da 30 ayrı adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda 2’si kadın 23 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda Adana’da 18 ayrı adrese düzenlenen operasyonda 15 kişi, Diyarbakır’da 8 ayrı adreste 4 kişi, Uşak ve İstanbul’da 2 kişi gözaltına alındı. Çete mensupları ile birlikte yüzlerce boş ve tarihi olmayan çek-senet, 3 adet ruhsatsız, 1 adet ruhsatlı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve silahlara ait çok sayıda şarjör ve mermi, işkencede kullanılan 2 adet cop ele geçirildi. Aralarında çete lideri Mehmet Ş.K. (43) ile en önemli çete üyeleri Ramazan K. (42) ve kardeşi Ahmet K.’nın (43) da bulunduğu zanlılar, Adana Emniyet Müdürlüğünde sorgulanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.