Uşak TV

HELİKOPTERİ PKK FÜZE İLE DÜŞÜRDÜ İDDİASI

Adliye&Jan.&Polis

Uşak kaza sonucu düştüğü sanılan Helikopterde Şehit olan iki pilotdan Pilot Üsteğmen Mücahit Kerem Şahan’ı on binlerce katılımla son yolculuğuna uğurlarken helikopterin PKK tarafından füze ile düşürüldüğü iddiası yayınlanan video görüntüleri ile daha da kuvvetlendi

.TSK İki Pilotumuzun şehit olduğu Helikopter’in kaza sonucu düşmüş olabileceğini değerlendirirken PKK Helikopterin düşürülme anına ait olduğunu iddia ettiği görüntüleri yayınladı. Görüntülerde önce çatışma anları görülüyor daha sonra ise helikopterimiz görülüyor. PKK lı bir terörist Helikopteri görür görmez ayağa kalkarak nişan almaya başlıyor ve kürtçe sayım yaparak füzeyi ateşliyor. Görüntüler helikopterin düştüğü dünün tarihini taşıyor ve video paylaşım sitesi youtube a da dün yüklenmiş. Düşürülen Helşikopterin Cuma günü düşen Helikoptere mi yoksa başka bir helikoptere mi ait olduğu henüz bilinmiyor. 

MHP Milletvekili Ömit Özdağ’da Helikopterin PKK lı teröristler tarafından düşürüldüğünü iddia etmiş ve basın açıklaması yapmıştı.

 

Hakkari, Çukurca’dan Cuma sabahı sabaha karşı gelen terör saldırısı haberiyle ilgili MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Prof. Dr. Özdağ, "Helikopterimiz muhtemelen SA-7 ya da SA-8 roketiyle vuruldu. PKK'lı teröristler artık şehir saldırılarında ortamdaki oksijeni emen termobarik roketi mermileri kullanıyorlar" dedi.

Hakkari’den gelen 8 şehit haberinde, TSK, 2 şehidin helikopter kazasında hayatını kaybettiğini açıklamıştı. TSK’nın bu açıklamasına karşılık MHP’li Ümit Özdağ, helikopterin roketle vurulduğunu öne sürdü.

 MHP’li Özdağ, "Sınırdan büyük bir terörist grubun sızma girişimi üzerine çıkan çatışmalarda 6 askerimiz çıkan çatışmada şehit olurken, 2 helikopter pilotumuzda PKK’nın Irak’ın kuzeyinden yapmış olduğu muhtemelen SA-7 veya SA-8 tipinin kullanıldığı roket saldırısı neticesinde helikopterin pervanesinin vurulması nedeni ile kırıma uğraması neticesinde şehit olmuşlardır" dedi.

NOT HEKİKOPTERE AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN DÜŞÜRÜLME ANI GÖRÜNTÜLERİ SORUMLU YAYINCILIK GEREĞİ YAYINLAMIYORUZ. 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.