Uşak TV

GÖREV ŞEHİDİ ER UŞAK’TA TOPRAĞA VERİLDİ

Adliye&Jan.&Polis

GÖREV ŞEHİDİ ER UŞAK’TA TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara Polatlı’da Topçu ve Füze Okulu Lojistik Destek Bakım Bölük Komutanlığı’nda vatani görevini yapan ve 12 gün önce meydana gelen kazan patlamasında ağır yaralanarak tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybeden Bakım Eri Tanju Doğu (23) baba ocağı Uşak’ın Güre Beldesi’nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

Cenaze aracı ile Uşak’tan Güre Beldesi’ne karayolu ile götürülen görev şehidi er Tanju Doğu’nun Türk Bayrağı’na sarılı tabutu beldede ki baba evinin önüne getirildi. Şehidin annesi Ayşe Doğu ve şehidin abisi Nuri Doğu sinir krizi geçirdi. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna koşarak sarılan anne Ayşe Doğu, “Küçük askerim benim, neden öldün. Ben daha seni anlı şanlı düğünle evlendirip yuvanı kuracaktım” diyerek ağıt yaktı. Anne Ayşe Doğu ve ağabey Nuri Doğu yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Gözü yaşlı baba Uğur Doğu ise soğukkanlılığını korumaya çalıştı.

 

Evin önünden cenaze aracı ile Güre’de ki Merkez Cami’ye getirilen şehit cenazesi, öğle namazına müteakip düzenlenen askeri törenle omuzlarda götürüldüğü Güre Belde Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze törenine Vali Özdemir Çakacak, Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Özcan, Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral İhsan Uyar’ı temsilen Okul Karargahı Uzman Lideri Albay Yunus Pütgül, MHP’li Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, AKP’li Güre Belediye Başkanı Alaattin Özgün ve bine yakın vatandaş katıldı.



























































Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.