Uşak TV

EŞME DE Kİ OLAYLAR İLE İLGİLİ 9 KİŞİ TUTUKLANDI 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adliye&Jan.&Polis

Eşme'de ki Olayda 5 Suriyeli 4 de Eşmeli Tutuklandı.

Eşme ilçesinde, önceki gün iki grup arasında yaşanan kavgayla ilgili 9 kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığının, Eşme'de, Suriyeli çift ile iki kişinin tartışmasıyla başlayan ve biri ağır iki kişin yaralanmasıyla başlayan olayların ardından tarafların yakınlarının da katıldığı kavgada 3 kişinin yaralanmasına ilişkin başlattığı soruşturmada, biri kadın 6 Suriyelinin emniyetteki ifadeleri tamamlandı.

Suriyeli kadın, savcılık ifadesinin ardından salıverilirken; 5 Suriyeli "Kasten yaralama" ve "Adam öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla savcılık tarafından tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sev edildiler. 5 Suriyeli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Halkı Sosyal Medya üzerinden kin ve düşmanlığa sevk ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dün; Sınır dışı edilmek üzere 51 Suriyeli İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürülmüş, dün gece olayı protesto için yürüyüş yapmak isteyen yaklaşık 500 kişilik gruptakilerden bazıları, Suriyelilerin kaldığı 15 evi taşlamıştı. Bugün de izinsiz yürüyüş düzenledikleri ve Suriyelilerin yaşadığı evleri taşladıkları iddiasıyla 27 şüpheli gözaltına alındı. 27 şüpheli sorgulanmak üzere Uşak Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.