Uşak TV

EŞME'DE Kİ OLAYLA İLGİLİ 4 SURİYELİ GÖZALTINDA

Adliye&Jan.&Polis

Eşme’de 2 gencin ağır yaralandığı olay ile ilgili olarak polis 4 Suriyeliyi gözaltına aldı.

Eşme Belediye Başkanı hacı Mustafa Çetin olayların büyümemesi için Eşmelileri sağduyulu davranmaya davet etti.

Dün akşam saat 22:00 sıralarında meydana geldi. Özgür E. ve Evren K. İle ilçede yaşayan Suriyeliler arasında kavga çıktı. Kavga sırasında Suriyeliler sopa ve bıçaklar ile Özgür E. Ve Evren K. yı ağır yaraladılar. Olay sonrası Özgür E. ve Evren K. Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilirken olayı duyan yaklaşık 100 kişilik grup Suriyelilerin yaşadığı evlere yürümek istedi. Polis ve jandarma ekipleri anında önlem alarak istenmeyen olayların önüne geçti.

Olaylar yatışmayınca Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İl Jandarma lay Komutanı Yalçın baysal ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder de ilçeye giderek vatandaşları sakinleştirdiler. Öfkeli kalabalık gece yarsı dağıldı.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan Özgür E. nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Bu gün Polis iki genci bıçakladığı öne sürülen Suriyeli ve 3 yakınını gözaltına aldı. Polis olayları önlemek için Suriyelilerin bulunbduğu bölgeyi koruma altına aldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, Eşmeliler'den sağduyulu olmalarını isteyip, "Alkollü iki kişi, Suriyeliler yolda yürürken içlerindeki kadına otomobille hafif şekilde sürtmüş. Bunun üzerine taraflar arasında kavga çıkmış. İki kişi kavgada bıçakla yaralandı. Yaralama olayını gerçekleştirdiği ileri sürülen Suriyeli ile 3 yakını gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor. Halkımızdan sakin olmalarını istiyoruz. Gereken neyse yapılacaktır" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.