Uşak TV

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ AKBAL UŞAK'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Adliye&Jan.&Polis

Eski Uşaklı Emniyet Müdürlerinden Ahmet Akbal İstanbul da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

En son Muğla Emniyet Müdürü iken Merkeze alınan ve emekli olan Ahmet Akbal emekli olduktan sonra İstanbulda yaşıyordu. Önceki gün kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Akbal'ın cenazesi isteği üzerine Memelketi Uşak'ın Suzuören köyüne defnedildi. 
Emekli olduktan sonra 2015 yılında Faili meçhul soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, birilerinin kendilerini aklamak için, faili meçhullerin olduğu dönemlerde canla başla çalışan milliyetçi, vatanperver Türk polisini bugün sabıkalı bir kişinin çelişkili ifadesine dayanarak iftira operasyonu kapsamında gözaltına aldığını söylemişti. 
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal'ın, 1998'de Batman'da kaçırılması ile ilgili soruşturmada Ahmet Akbal ile birlikte 15 pğolis gözaltına alınmıştı. 
Hizbullah’ın yapmış olduğu eylemlerin bazı polisler tarafından da işlendiği iddiası olduğunu ancak buna dair hiçbir somut delil bulunmadığını vurgulayan Ahmet Akbal, “Biz yıllardır doğuda özellikle Hizbullah ve PKK, Hizbullah’ın kendi içinde çatıştığı o dönemlerde, faili meçhullerin olduğu o dönemlerde canla başla çalışan milliyetçi, vatanperver Türk polisinin bugün sabıkalı bir kişinin çelişkili ifadesine dayanılarak gözaltına alınıp iftira operasyonuna maruz kalmamızın sebebi de birilerinin kendilerini bizim üzerimizden aklama olduğunu değerlendiriyorum.” diye konuşmuştu.
Ahmet Akbal Hizbullah cinayetlerin en yoğun olduğu dönemde Batmanda TEM Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapmıştı.

Yorumlar (1)

KAYA 7 Yıl Önce

Allah kabri̇ni̇ şen mekanini cennet günaharini af eylesi̇n mekanin cennet olsun güzel yürekli̇ güzel i̇nsan seni̇ çok özleyeceği̇m .

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.