Uşak TV

EGE'DE 2 GÜNDE 4 PKK'LI TUTUKLANDI

Adliye&Jan.&Polis

Doğu ve Güneydoğuda büyük kayıplar veren PKK Militanları Ege illerine de gelmeye başladı.Ege'de iki gün içinde 4 PKK lı tutuklnadı.

 Kütahya da Bir, Afyonkarahisar da Bir PKK Militanı yakalanıpıp tutuklanırken İzmir’de ki operasyonlarda da gözaltına alınan 4 PKK lıdan ikisi tutuklanarak Cezaevine gönderildi. Bu operasyonlar PKK’nın ege bölgesinde Eylem hazırlığında oluğu ve bubnun önlenmesi için operasyon yapıldığı algısı oluşturdu.
Kütahya'da bir terörist yakalandı
- Mardin'in Dargeçit ilçesinde "tuzaklama", "bombalama" eylemlerine katıldığı ve terör örgütüPKK üyesi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan bir kadın, Kütahya'da düzenlenen operasyonunun ardından yakalanarak cezaevine gönderildi
Mardin'in Dargeçit ilçesinde "tuzaklama", "bombalama" eylemlerine katıldığı ve terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan bir kadın, Kütahya'da yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Garibe Gezer'in (26) gizlenmek için kente geldiği istihbaratını aldı. Bunun üzerine Fuatpaşa Mahallesi'nde bir apartman dairesine operasyon düzenleyen ekipler, Ayşe Gezer sahte kimliğini kullanan Gazer'i burada gözaltına aldı.
Dargeçit ilçesinde "tuzaklama ve bombalama eylemine karışmak" suçlarından hakkında Mardin Sulh Ceza Mahkemesince yakalama kararı bulunan Gezer, daha sonra tutuklanarak cezaevine yollandı. 

Afyonkarahisar'da terör örgütü üyesine tutuklama

 Afyonkarahisar'da bir kişi terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş ekipleri, Afyonkarahisar-Konya karayolu Sülümenli Beldesi Kavşağı'nda bir otomobili durdurdu. 
Aracın sürücüsü R.Y'nin (45) kimlik kontrolünde terör örgütüPKK üyesi olduğu gerekçesiyle arandığı belirlendi.
Gözaltına alınan zanlı, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 


İzmir'deki terör operasyonu
- Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı

 İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçmiş tarihlerde izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı, havai fişek attığı, güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyliyle saldırdığı tespit edilen bazı kişileri takibe aldı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında kentin çeşitli ilçelerinde 7 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda biri küçük yaşta 4 kişi gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
S.K. ve S.Ö. ise "terör örgütü üyesi olmak, izinsiz gösteri düzenlemek ve katılmak, güvenlik güçlerine molotofkokteyli, taş ve havai fişek atmak" gibi suçlamalarla tutuklandı.







Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.