Uşak TV

DARBE GİRİŞİME 2 TUTUKLAMA ,12 TUTUKLAMA İSTEMİ

Adliye&Jan.&Polis

Uşak'ta FETÖ darbe girişimi ile ilgili olarak bir albay bir komiser yardımcısı tutuklanırken 6 hakim ve savcı tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

 Fetö Darbe girişimi ile ilgili olarak HSYK tarafından açığa alındıktan sonra gözaltına alınan ve Emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra Adliyeye sevk edilen 6 savcı ve 6 hakim tutuklanma istemi istemi ile mahkemeye gönderildi. 6 Hakim ve savcı mahkemede ifade verirken yine HSYK tarafından açığa alınan ve soruşturma izni verilen Hakim Neşe Acar’da KOM Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Neşe Acar’ın yeni Bursa Karacabey’den tayini çıkmıştı.

Bu arada Darbe gecesi görevli olan ve darbe girişimi olunca görevli polislere direnmeyelim dediği iddia edilen Çevik Kuvvet müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Yusuf Arslan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yusuf Arslan dan önce de Darbe olsaydı Uşak’a sıkıyönetim komutanı olacak isim olan Albay Şahin Keskinkılıç’ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Aralarında Eski Balyoz Hakimi olan Ömer Diken’in de bulunduğu 6 Hakim ve Savcının Uşak adliyesindeki bekleyişi ise sürüyor. Hakim ve savcıların savcılık tarafından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmesinden sonra nöbetçi Sulh Ceza mahkemesi tarafından tek tek ifadeleri alınıyor.

FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında "Balyoz davası"na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de bulunduğu 6 hakim ile 6 cumhuriyet savcısı Uşak'ta gözaltına alınmıştı

HSYK tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında hakimler Ömer Diken, Mutlu Aygün, Sezgin Güverçin, Serap Aygün, Halil Ibrahim Kayı, Nebahat Baysal Gül ile cumhuriyet savcıları Aydın Çevik, Kemalettin Erel, Ilker Çetin, Mustafa Özmen, Mehmet Karademir’in akıbetleri ilerleyen saatlerde belli olacak.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.