Uşak TV

DARBE GİRİŞİMDE 161 ŞEHİT 100 DEN FAZLA DARBECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Adliye&Jan.&Polis

Türkiye'de dün gece başlayan kanlı darbe girişimi önlendi. Rehin alınan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar kurtarılırken Genelkurmayı basan darbeci askerlerden 200’ü teslim oldu diğerleri de teslim olmak için müzakere talebinde bulundu.

Askeri darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Ümit Dündar, darbe girişiminde 41'i polis, 2'si asker, 47'si sivil toplam 90 şehit olduğunu ve 104 darbecinin öldürüldüğünü açıkladı.
 
Kuvvet komutanlarından henüz haber alınmazken onarında rehin alındıkları düşünülüyor. Donanma Komutanının da rehin alındığı iddiaları var. Türkiye genelinde 1500 den fazla darbecinin tutuklandığı ve bilinmeyen bir yere götürüldüğü gelen bilgiler arasında.
Tümgeneral, Tuğgeneral, albay, yarbay ve çok sayıda rütbeli subayın da aralarında bulunduğu 1563 darbeci asker yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ve Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün de bulunuyor...
 
KAZAN’DA HALKA ATEŞ AÇILDI

Son dakika haberleri Ankara'dan gelmeye devam ediyor. Kazan ilçesinde bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığına giderek uçakların kalkmasına engel olmak isteyen vatandaşların üzerine asker ateş açtı. Son dakika olayda Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, açılan ateşle 6 kişinin öldüğünü 55 kişinin de yaralı olduğunu, uçakların kalkışına engel olmak amacıyla tüm olanakların seferber edilerek elektriklerin kesildiğini söyledi. İşte son dakika Kazan'da yaşanan olay ile ilgili gelişmeler...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.