Uşak TV

CİĞERDEDE KÖYÜNDE ORMAN YANGINI

Adliye&Jan.&Polis

Uşak’ta Ciğerde Köyü Çakırlar mahallesi yakınlarında meydana gelen orman yangınında yaklaşık 50 Dönüm) ormanlık alan yandı.

 Uşak’ta Ciğerde Köyü Çakırlar mahallesi yakınlarında meydana gelen orman yangınında yaklaşık 50 Dönüm ormanlık alan yandı. Saat 11:00 sıralarında acıkan orman yangınına 2 yangına söndürme helikopteri, Orman’a ait arasözler su tankeri, iş makinesi ve greyderler ile orman işçileriyle birlikte karadan müdahaleye başladı. Yangın söndürme çalışmalarına ve köylüler de katıldı.
Vali Ahmet Okur yangın yerine gelerek söndürme çalışmalarını yakından inceledi. 
Köylü kadınlar, kazma ve kürekler hatta elbiselerine toprak doldurarak yangının köylerine doğru gelmesine engel olmaya çalıştılar. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Okur; "5 hektar çam ormanlık alanımız maalesef yangınla kül oldu. Çıkış sebebi henüz bilinmiyor fakat tahminler insan hatasının olabileceği yönünde. Yangına Denizli'den gelen 2 yangın söndürme helikopteri, arazözler ve Uşak Belediyesi itfaiye ekipleri tüm güçleriyle müdahale ederek daha fazla büyümesine engel olmuşlardır. İnşallah bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

KAZMAYI KÜREĞİ KAPAN CEKETİNİ ÇIKARIP TOPRAK TAŞIYAN KÖYLÜLER YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN SEFERBER OLDU




































Yorumlar (1)

osman kavak 8 Yıl Önce

bir tane agir yarali var durumu cok agir usak sorkun koyunden

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.