Uşak TV

BOZKURT KADIN AÇIK CEZA EVİNDE DAYAK İDDİASI

Adliye&Jan.&Polis

Uşaklı Kadın mahkumu darp ettiği iddiasıyla 4 kadın mahkum hakkında dava açıldı.

 Denizli ilinin, Çardak ilçesinde bulunan Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal. Uşaklı Kadın mahkum’u darp ettikleri iddiasıyla 4 gardiyan hakkında dava açıldı. kendisin darp edildiği

Türkiye genelinde çok az sayıda bulunan Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumlarından Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Uşaklı mahkum F.Y 16.01.201 tarihimde görevli olan Kadın gardiyanların darp, hakaretve tehditlerine maruz kaldı. Olayın kadın hükümlü F.Y ile gece nöbetinde bulunan ve haklarında Çardak Cumhuriyet Başsavcılığınca Kasten Yaralama,Hakaret,Tehdit,Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma suçlamaları ile iddianame düzenlenip dava açılan gardiyanlar R.Ç, D.B, F.O, M.T arasında geçti. Kadın gardiyanlar tarafından hakarete maruz kalıp darp edilen F.Y ‘nin olayı bir yakınına telefon ile bildirmesi ve bu yakınının cezaevini arayıp sorumlular hakkında şikayette bulunacağını söylemesi üzerine kadın gardiyanların kurum müdürü ile iletişime geçerek Savcılığın haberi olmaksızın F.Y ‘yi darp raporu için hastaneye götürdükleri öğrenildi.

Olay Adli tabibin Savcılığı haberdar etmesi üzerine ortaya çıktı. Adli tabip raporundan sonrada tekrar cezaevine götürülen F.Y ye gardiyanların baskı ve tehditlerinin devam ettiği tanıklarla kamera kayıtları ile tespit edildi. Aşırı derecede baskıya mağruz kalan F.Y nin intihar etmek istediği ve bu nedenle bir intihar mektubu yazdığı ancak arkadaşları tarafından vazgeçirildiği belirtildi. Gardiyanlar dövdükleri ve tehditlerde bulundukları kadın mahkum F.Y hakkında tutanak tutarak kapalı cezaevine gönderdiler.

Şüpheli olarak savunması alınan infaz koruma memurları suçlamaları reddettiler. Ancak Cumhuriyet Savcılığı tanık olarak beyanları alınan bir kısım hükümlünün ifadeleri, mağdur için aldırılan doktor raporları, kamera kayıtları, müştekinin iddia ettiği her iki olayda da kurumda kalan diğer hükümlülerin yüksek gürültüye uyanmaları, doktor raporu öncesi savcılığın bilgilendirilmemesi, hükümlünün bir yakınını arayarak durumu bildirmesi, intihar içerikli olduğu iddia edilen bir mektup yazması hususları birlikte değerlendirildiğinde şüpheliler hakkında dava açmaya yeter derecede kanaat oluştuğunu belirterek dava açtı. Savcılığın hazırladığı iddianame Çardak Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Uşaklı hükümlü F.Y nin Avukatı Hasan Sarı bölgede sadece Denizli’nin Çardak ilçesinde Kadın açık cezaevinin bulunduğunu belirterek “Açık cezaevinde kalmayı hak eden Uşaklı mahkumlar da buraya gönderiliyor. Ancak burada kadın mahkumların sık sık kapalı cezaevine gönderilmekle tehdit edildikleri, gardiyanlar tarafından kötü muameleye mağruz kaldıkları bilgisini alıyoruz. Adalet bakanlığının bu konuya duyarsız kalmayacağını umuyoruz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.