Uşak TV

BELEDİYE KAÇAK APART`A NİÇİN GÖZ YUMUYOR?

Adliye&Jan.&Polis

BELEDİYE KAÇAK APART`A NİÇİN GÖZ YUMUYOR?

Yaklaşık İki Buçuk ay önce Ceylan Mobilya Sahipleri Ekrem Ceylan ve Oğulları Erhan Ceylan ile Ercan Ceylan’ın İsmet Paşa caddesi üzerinde bulunan Tiritoğlu İş hanının terasına kaçak kat çıktıklarını tespit etmiş ve haber yapmıştık. Kaçak olarak yapılan apartın inşaatını çekerken Avukat Ercan ceylan ve adamlarının saldırısına uğramış ve fotoğraf makinemiz gasp edilmişti. Bütün bu olaylardan sonra bile Belediye gerekli mührü vurmamış ve inşaat devam etmişti. Ta ki biz Savcılığa ve Belediyeye resmen şikayette bulunana kadar. Bu şikayetimizden sonra Uşak belediyesi istemeye istemeye de olsa çatı katına çıkan kapının birini mühürledi. Diğer kapı ise adeta rahat rahat çalışın diye mühürlenmedi. Kaçak inşaat mühürlendikten sonra da yapımına devam edildi.

Belediye Encümeni kaçak yapı ile ilgili olarak Ceylan ailesine 45 Bin lira para cezası kesip Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde ise Avukat Ercan ceylan ve Erhan Ceylan’ın apartı kiraya bile vermeye başladığı hatta“Ali Başkanla konuştuk kanuni prosedürleri hallettik” şeklindeki konuşmaları kulağımıza kadar geldi

Cumartesi günü gelen bir telefon ile işçilerin çalışmaya devam ettiklerini öğrendik. Bunun üzerine karşı iş hanının çatısına çıkarak baktığımızda gözlerimize inanamadık. Gerçektende Ceylan ailesinin kaçak inşaatı tüm hızıyla devam ediyordu. İşçiler harıl harıl çalışıyordu. İddialar ve söylentiler doğruydu. Bunun üzerine ilk haberimizi girip Başkan yardımcısı Tuncay Yılmaz’ı aradık. Yılmaz ‘Yapsınlar fark etmez orası kaçak ruhsatlandırmadılar, biz gerekeni yaparız’ demekle yetindi. Kendisine oranın iki kapısı olduğunu ve niçin kapının birini mühürlemediklerini niçin kaçak yapıya müsaade ettiklerini sorduğumuzda hiç de olumlu yanıt alamadık. Ancak biz daha çatıda görüntü çekerken Zabıta ekipleri ve kaçak yapı elemanları gelerek inşaatı incelemeye başladılar. Bu defa diğer kapınında mühürlenip mühürlenmediğini ve kaçak yapının devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz bir tek şey var belediyenin bu kaçak apart'a göz yumduğu.

BAŞKAN NEDEN GÖZ YUMUYOR.

Şimdi gariban vatandaşın tavuk kümesine bile ceza kesip yıktıran, Garajına laf eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Uşak Belediyesi yetkililerine soruyoruz. Niçin Şehrin göbeğinde bu kaçak yapıya müsaade ediyorsunuz? Niçin bu inşaatı durdurmuyorsunuz? Yoksa siz yapın biz belirli bir ceza keser ruhsatlandırırız mı dediniz? Ceylan ailesin apartları da Migros’un da bulunduğu Karun AVM konumuna düşecek. Ceylan ailesin kaçak yapısına göz yummakta belediyenin yada sizin bir menfaatiniz mi var?

Ceylan Ailesi Bu Cesareti Nereden Alıyor

Şehrin göbeğinde kaçak yapı yapma cesaretini gösteren üstelik bu inşaatı da İş Hanının ortak mülkiyetinde olan bir yere yapan Ceylan ilesi olayın savcılığa yansımasına rağmen hala kaçak yapı yapma cesaretini nereden alıyor? Bu kanun tanımaz tutumlarına ne zamana kadar devam edecekler? Kaçak yapı yapmanın suç olduğunu bilmeyecek kadar cahiller mi? Ki bunu demek de mümkün değil çünkü Ekrem ceylan bir zamanlar belediye meclis üyeliği yaptı. Ercan Ceylan ise avukat. Avukat kanun tanımazsa kim tanır?

www.usak.tv olarak bu kaçak apart’ın takibini yapmaya devam edeceğiz. Bu memlekette kanunların herkese eşit uygulandığını görmek istiyoruz. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.