Uşak TV

BANAZ'DA Kİ TEDES CEZALARINA VALİ AYARI

Adliye&Jan.&Polis

Banaz'da hizmete girdiği 43 günde 100 bin hız ihlali cezası kesmesiyle gündeme gelen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nde valilik kararıyla düzenleme yapıldı

 Tek plakaya kesilen tekrar cezalar iptal edilirken hız ölçümü 3 noktadan tek noktaya indirildi
- Vali Okur: 
- "Düzenleme yapılmadan önce sistem, günlük ortalama 2 bin 300 araca hız ihlal cezası uyguluyordu, son günlerde bu sayı 500'ün altına geriledi"

Hizmete girdiği 43 günde 100 binin üzerinde hız ihlali cezası kesmesi nedeniyle tepkilere neden olan Trafik Denetleme Sistemi'nde valilik talimatıyla yapılan düzenlemeyle aynı plakaya kesilen birden fazla cezalar iptal edilmeye başlandı. 
Banaz Belediyesinin "Gelir Paylaşımlı Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" kapsamında özel bir şirket ile imzaladığı protokol kapsamında ilçe içinden geçen yaklaşık 2 kilometrelik yolda 3 noktaya yerleştirilen 6 ölçüm cihazı, hizmete girdiği 43 günde 100 bin 718 hız sınırı aşma cezası kesti.
Hız ihlali yapan plakalara her bir ölçüm cihazının ayrı ayrı ceza kesmesi nedeniyle tepkiye neden olan sistemin ceza kestiği çok sayıda sürücü, cezaların iptali için mahkemeye başvurdu. Şikayetler üzerine konuyu gündeme alan Uşak Valisi Ahmet Okur'un talimatıyla sistem geçici süreyle kapatılarak aksaklıkların giderilmesi için Banaz Kaymakamlığı görevlendirildi.
Yeni düzenlemeyle hız ölçümü yapılan 3 noktadan 2'si iptal edildi, ilçenin giriş ve çıkışlarına hız ölçümü yapıldığına ilişkin uyarı levhaları yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı. 
Sistemin çalışmaya başlamasından itibaren aynı plakaya kesilen birden fazla trafik cezaları da iptal edilmeye başlandı. 
- "Amaç ceza kesmek olmamalı"
Uşak Valisi Ahmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Banaz'da uygulanan sistemle ilgili olumsuzlukların giderildiğini belirtti.
Günlük ortalama 11 bin aracın geçiş yaptığı yolda can ve mal güvenliğinin korunması için her türlü tedbirin alındığını vurgulayan Okur, yeni düzenlemelerle sistemin günlük kestiği hız ihlali cezalarının yüzde 80 oranında azaldığına dikkat çekti.
Okur, şöyle konuştu:
"Sistemin can ve mal güvenliğini koruması amacına hizmet etmesi gerekiyor. İlçenin giriş ve çıkışlarına sistemin varlığını gösteren ve sürücüleri uyaran elektrikli taklar yerleştirilecek, hız ölçümü üç noktadan değil artık tek noktadan yapılacak, bu konunun takipçisiyiz. Bizim için vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden önemli. Amaç araçların ilçe merkezinden hızlı geçmesini önlemek olmalı sürücülere ceza kesmek olmamalı. İlçe giriş çıkışlarına belediye tarafından yerleştirilecek elektrikli uyarıcı takların çalışmasıyla sürücüler sistemin varlığından haberdar olacak ve ilçeden yavaş geçecektir. Gerekirse başka uyarıcı işaretlemelerin yapılmasını isteriz. Düzenleme yapılmadan önce sistem günlük ortalama 2 bin 300 araca hız aşım cezası uyguluyordu, son günlerde bu sayı 500'ün altına geriledi."
Konunun her yönüyle değerlendirildiğini, bundan sonrada konunun takipçisi olacaklara işaret eden Okur, yapılan düzenlemelerin uygulanmaya başlanmasıyla trafik ceza oranlarının daha da düşeceğini kaydetti.
Bu arada sistemin ölçümleri sonrası kesilen cezalar nedeniyle mahkemeye başvuran 15 sürücünün haklı bulunduğu ve trafik cezalarının mahkeme kararıyla iptal edildiği öğrenildi. 
-OLAY
Uşak'ın İzmir-Ankara karayolu üzerindeki Banaz ilçesinde 2015 yılı Kasım ayında "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" (TEDES) kurulmuş, günlük ortalama 11 bin aracın geçiş yaptığı yolda 24 saat kesintisiz ölçüm yapan cihazlar, saatte 70 kilometre olan hız sınırının aşılıp aşılmadığını denetlemeye başlamış, 43 günde hız sınırı aşımı tespitiyle 100 bin 718 trafik cezası uygulanmıştı.












Yorumlar (22)

banazlı 8 Yıl Önce

Oldu olacak Nerede olduğu hakkında Türkiye geneli bir açıklama yapında millet oraya gelince yavaşlasın sonra nasılsa son gaz devam daha sonrası mı kimbilir kimin ocağı yanacak o zamandan beri kaza olmadı diye mi tekrar bi düzenleme getirildi şaşırıyorum bazılarının parası başkalarının canından daha kıymetli yani

Trafikci gözüyle uygulama 8 Yıl Önce

Banaz'daki uygulamayı doğru buluyor ve destekliyorum, gelişmiş ülkelerin trafik sorunlarını trafiği kullanan herkesin istisnasız kural ihlali durumunda uyguladığı etkin cezai yaptırımlarla işlerlik kazandırdıklarını biliyoruz ve olması gereken de budur. Eğer böyle müdahalelerle bayramlarımızı savaş gibi mutluluklarımızı da gözyaşlarıyla kutlamaya devam ederiz. Bir bayram tatilinde kaybedilen can mal milli servet hesaplandığında bu uygulamaların ne kadar yerinde ve isabetli olduğunu devamı halinde etkilerinin önemini anlamak çok da

Artvinli Ali Haydar 8 Yıl Önce

Radar olmayan yol yok Türkiyede adım başı radar işareti var bana İSTANBUL-ERZURUM-ARTVİN Karayolunda 2 kez hız sınırı aşımından 600 tl para cezası kesildi ben 1500 tl maaşla çalışan çocuklu biriyim nasıl ödeyeyim bu cezayı? İstanbuldan Artvin''e ortalama 130 km hızla gidersen 17 saat sürüyor devlet yetkililerine sesleniyorum 70 ila 100 ile gidersen 1365km lik koca yol kaç saate biter? insafınız kurusun! radar her yere konmaz! yerleşim yerleri dışında bile radar var yazık milleti soymaktır bu!

FMT 8 Yıl Önce

uygulamayı destekliyorum ancak her bir cihazın ayrı ayrı ceza kesmesi yanlış diye düşünüyorum. ne yazık ki ülkemizde bireyler ceza uygulaması olmadan kurallara uymuyorlar.

Uşaklı 8 Yıl Önce

Yerleşim yerleri dışında hız sınırı 90 müsamaha ile 99 duble ise 110 musamaha ile 121 km kardes bu yetiyor. Sen eğer ki 120 değil 150 ile gideceksen aylık maaşın 1300 değil 5000 bile olsa para yetmez. Yakıt artar. Araba daha çabuk yıpranmış olur. Her araba gitmez iyi araba lazım o da pahalı. Senin derdin bağcıyı dövmek üzüm yemek değil

Gümüş 8 Yıl Önce

Aynen trafikciye katılıyorum. Bundan sonra hız canavarları onay veren Valilik her kazadan sorumlu olmasi lazim.Adam90-100 hızla giderse adım başı koysam az gelir SAYİN VALİ BU SİSTEMİ DOKUNMAYON CANAVARLARA YOL VERMEYE. CARİKKOY GİRİSLERİNDE 50KM HIZ YAPIYORLAR HANGİ ŞOFÖR GORUYOR NU TABELELARİ OZAMAN TÜM LEVHALARI2M4M BUYUKLUGUNDE YAPİNİZ. CARİKKOY KAVSAGİNDA SİVİL ARAÇLARI KONTROL EDİN.

Hakan Aydın 8 Yıl Önce

Kesinlikle doğru bir uygulamaydı. Geri adım atılmamalıydı.her yerde uygulanmalıydı.Gelismis ülkelerde uygulanıyor ve herkes trafikte dikkatli oluyor. Örneğin almanyanın her yerinde var bu sistem. Ehliyetin alınmasına kadar gidiyor.bundan dolayı kazalar minimuma iniyor.

fatih sarı 8 Yıl Önce

Oldu olacak 30 km ye indirsinler..... banaz girişinden çıkışına 20 dk da ulaşırız artık.... araclara ceza yazilmasindan cok, ilcelerden gelen arac sürücüleri; arac parketme ile sinyal kolunu kullanmayi öğrensinler... adam kağnıdan sonra direkt toros sürmeye yükselmiş resmen...

BEYTULLAH EFE 8 Yıl Önce

bence bu program i̇lk 2 ay uyari yonunde olmali ve 70 degil 90 hiz siniri olmali bu kadarda soygun olmaz...79la ceza yiyorsun 128 bin ki̇şi̇ ceza yemis 43 gunde bu parayla bir ulke kurulur..

ahmet poturcu 8 Yıl Önce

uygulamayı dogru buluyorum destekliyorum yeterki insanlar ölmesin

sungur 8 Yıl Önce

şubat tatilinde i̇zmire gittim geldim. zehir oldu. hem gidişte hem de dönüşte banazda ceza almışım. hayatımda ilk kez ceza alıyorum. 92 ile 412 tl ceza yazmışlar. hıza dikkat ederim. ama bu hıza bu ceza acımasız. amacın para kesmek olduğu çok açık. yazık...

murat bozkurt 8 Yıl Önce

izmirden afyona 3 günlük bir tatile gidiyim dedim aynı yolda (BANAZ)iki defa radar cezası yazılmiş hız sınırım ilk cezada 81 km ikinci cezada ise 96 km ve 199 tl ile 412 tl ceza yazılmış.Bunun adı direk haksız kazanç ve SOYGUNDUR.Banaz belediye başkanının yaptığı açıklama ise elektro radar şirketi ile yaptığı SOYGUNUN ıspatıdır.Açıklama ise şu "BELEDİYE OLARAK KAZANÇ ELDE EDİYORUZ" yazıklar olsun diyor ve en kısa sürede Başkanın kazanç dediği bu haksız gelirin araştırılmasını istiyorum.AÇIK VE NET HIRSIZLIK VE SOYGUNDUR BU CEZA

Ahmet Derici 8 Yıl Önce

26 yıllık otomobil kullanıcısıyım.Emekli öğretmenim.Manisa'da çalışan oğlumun yanına 4-5 ayda bir giderim.26 yıllık araç kullanımında şimdiye kadar 2 ceza yemiştim.Bunlar meskun mahalden 70-80 km ile geçmek.Banaz'dan kasım 2015 ve şubat 2016 da geçtim. Yolda ne başka araç var ne de insan.(Ceza tespit tutanağında resim var)Biri 85 km, diğeri 90 km.İki ceza yedim.Madem 70 km lik hıza uymadım.Kasımda yediğim cezaya fazla kızmadım.Ancak şubatta yediğim cezaya isyan ediyorum.Nedeni şu.Kasımda yediğim ceza tutanağını neden 4 ay bekleterek gönderiyorsun.Madem hata yaptım.Ben hatamı bileyim ve buradan ikinci geçişimde aynı hataya düşmeyeyim.Demek ki amaç burada aynı yolu kullanan ları bir kere daha tuzağa düşürmek. 43 günde 100718 kişiye kesilen cezada art niyet ararım.Burada tamı tamamına 4.8 milyon eski parayla 4 trilyon 800 milyar 3 direk diken firmaya aktarılmış.Demek ki bu ballı rant insanda bit yeniği var düşüncesi oluşturuyor.

Ramazan ÖZBINAR 8 Yıl Önce

Allah canını alsın bu kadar olmaz

furkan 8 Yıl Önce

ranttan başka bir şey değil ...soygun resmen 45 gunde 32 milyon ceza banaz kalkınır artık kardesim insanlar artık torosla yola cıkmıyorlar model araba var herkeste sen 2500 motor 250 bin tl lik arabayı daha ilçeye girmeden 70 le ilelemesine zorlayamassın elbette hız limiti olsunda ...hainige gerek yok..

Bilal 8 Yıl Önce

Bana 95 km ile 391 tl ceza geldi bugün. Uygulama yapılıyorsa tebliğ gerekir uyarı gerekir degilmi trafik çi gözüyle değil cebinde ki gözle bakan sayın beyefendi.nereye girmişti o uyarı tabelası.helal etmiyprum

izmirli 8 Yıl Önce

1.si burası Almanya degil,almanyada insanların gelirine göre ceza uygulandığı hatırlatayım 2.si kesilen ceza niçin en az 3 ay sonra geliyor.

Semih 8 Yıl Önce

Banaz da bulunan tedes sisteminin cezası 7 ay sonra geldi.7 ay önce doğru dürüst uyarı bile yoktu.bu koruma amaçlı değil rant amaçlıdır.bu kadar ihtiyaçları varsa banaz belediye ve trafiğin para toplasinlar en azından biliriz ne olduğunu.yaziklar olsun

kadri sencalar 8 Yıl Önce

Allah cezanızı versin 79 la ceza yemisim. napalım bölünmüs yolda 30 la mı gidelim?

Faruk Bul 8 Yıl Önce

banaz'dan 101 ile geçmişim, 4 ay sonra 411 tl'lik ceza geldi. madem ceza sistemi uygulanacak tedes tüm ilçelere kurulsun. neden sadece banaz a kuruldu?

kurt fahrettin 8 Yıl Önce

1-) ilk önce araba üreticileri 100 km hızdan fazla hız yapan araç üretmesin 2-)banaz dahil bütün yerleşim alanlarından vali, kaymakam ,savcı ,hakim bakan başbakan herkes yerleşim yerlerinden 70 km ile geçsin ankara izmir arası şu anda 8 saatte gidiliyor bakalım o zaman kaç saatte gidilecek ben söyleyeyim 12 saatte varacaksınız.3-)eski ve yeni istatiklere bakmak lazım banaza bu sistem kurulmadan önce banazda hız yüzünden kaç insan ölmüş bu sistemden sonra kaç kişi kaza yapmış araştırılsın.

recep ünal 5 Yıl Önce

70 km hızmı olur kardeşim. banaz dan geçerken gaz yerine frene basıp geçiyoruz türkiyenin her yerinde 82 km olan radar neden orada 70 km dir.araçlarımız 1600 motor gücünde.70 km 3 saniyede 1. viteste yapıyor.kadran 240 km. keşke fabrikalar otomobil üretirken 1900 lü senelerin motorunu kullansa cezalardan kurtulmuş oluruz.bilgilerinize. sayın banaz.bu arada yedigim cezayı haksız buluyorum. 85 km 265 tl yazmışlar. ankarada olsa hız .82km yüzde 10 luk dilmi koy yaklaşık 90 km yapar yani başkentte nufusun 6 milyonu geçtigi yerde ceza yok. ankaranın köyü kadar olan banaz da ceza var. takdir kamuoyunun.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.