Uşak TV

BANAZ CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ

Adliye&Jan.&Polis

BANAZ CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ

Banaz’da geçtiğimiz Perşembe akşamı kaybolan ve Pazar günü de Gedikler köyü barajında cesedi bulunan Banazlı tekel Bayii Mehmet Güven’in ölümündeki sır perdesi Jandarmanın başarılı çalışması ile aydınlatıldı. Mehmet Güven’in Katil Zanlısı en yakın arkadaşı ve köylüsü çıktı. Katil zanlısının suçunu itiraf ettiği ve para için arkadaşını öldürdüğünü söylediği belirtildi.

Bir 2 aylık diğerleri 2 ve 3 yaşında 3 kız babası olan Mehmet Güven Perşembe akşamı dükkanını kattıktan sonra ortalıktan kaybolmuş aracı da dükkanın önünde bulunmuştu. Mehmet Güven’in eşi Jandarmaya başvurarak eşin kaybolduğunu belirtmişti. Aradan bri kaça gün geçtikten sonra Satı Güven tekrara jandarmaya giderek Eşinin kaybolduğu akşam yakın arkadaşları İ.A ve H.Ç ile birlikte kazı yapmaya gideceklerini söylediğini anlattı. Pazar günü’de Mehmet Güven’in cesedi Gedikler köyü barajında bulundu. Soruşturmayı derinleştiren Jandarma İ.A ve H.ç yi gözaltına alarak evlerinde aramalar yaptı.

İ.Ç nin sorgusunda cinayeti itiraf ettiği ve para için arkadaşını öldürdüğünü söylediği belirtildi. H.Ç serbest bırakılırken İ.A tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mehmet Güven’in (33) yaralandıktan sonra gölet’e atıldığı ve göletteyken de kafasına taşla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Cesedi sudan çıkarıldığında Mehmet Güven’in ellerin kafasında olduğu ve kendisini atılan taşlardan korumaya çalıştığı anlaşıldı. Mehmet Güven’in geçtiğimiz günlerde bankadan kredi çektiği ve olay gecesi de üzerinde 9 Bin lira kadar para olduğu belirtildi. İ.A. nın kazı yapacağız diyerek kepçeciye para vereceğiz diyerek arkadaşını kandırdığı ve gölette de öldürdüğü belirlendi. Katilin Tekel Bayiinin arkadaşı çıkması Banaz’da ve Yeşilyurt köyünde şaşkınlıkla karşılandı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.