Uşak TV

AVUKATLAR'DAN OTOPARK PROTESTOSU

Adliye&Jan.&Polis

Uşaklı Avukatlar Adliye Otoparkından bir avukatın aracının çekilmesini basın açıklaması yaparak ve kornalar çalarak protesto ettiler.

Uşak Adliyesi önünde toplanan Avukatlar adına basın açıklamasını Uşak Barosu Başkanı Baki Kantar yaptı. Savunma mesleğinin yargının üç eşit ayağından birisi olduğunu vurgulayan Kantar, Avukatlar yasamızda belirtildiği gibi yargının kurucu unsurudur. Savunmayı temsil eden avukatlar, yargının diğer ayağını temsil eden hakimler ve savcılardan, kanun önünde farksızdır, aynı usullere tabidir. Buna rağmen adliye bahçesinde boş bir şekilde hakim, savcı otoparkı dururken avukatlara ayrılan yer adliye çalışanları, resmi araçlar, özürlü araçları, vatandaşlarımızla birlikte kontrolsüz biçimde kullanılmaya terk edilmiş ve yetersiz kalmıştır. Bu konu iyi niyetle diyalog içerisinde görüşmelerle çözülmeye çalışılmış, ancak iyi niyetimize yeterli samimi gayret gösterilmemiştir. Alternatif çözümler sunmamıza karşın olumlu yaklaşılmamıştır. Kısa bir süre önce bir meslektaşımızın aracı adliye bahçesinden Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesine aykırı olarak çekiciyle götürülmüştür. Bu durum mevzuata aykırı olduğu gibi avukatlık mesleğine karşı yapılmış onur kırıcı bir davranıştır. Kabul edebilmemiz mümkün değildir. Bu olayı gerekli yasal müracaat yollarıyla yargıya ve idari makamlara intikal ettireceğiz. Avukat arkadaşlarımızın yapacağı bununla sınırlı kalmayacak” dedi. 

Basın açıklamasından sonra Avukatlar korna çalarak olayı protesto ettiler. Protesto sırasında herhangi bir müdahale olmadı. 









Yorumlar (2)

misafir 8 Yıl Önce

Avukatlara bakın siz!

gökhan 8 Yıl Önce

insanlar ölür hiç birinizin sesi çıkmaz bir araç çekildi diye ortalığı birbirine katarsınız siz birde adalet insanı olacaksınız. bu ülkede insanlar evlerine giderken ölüyor bu ülkede analar evlatlarını kaybediyor siz o zaman neredesiniz??? sizin halka örnek olmanız gerekmiyor mu??????

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.