Uşak TV

Afyon Valisi Uşak Polisine Küfür Etti İddiası

Adliye&Jan.&Polis

Afyon Valisi Uşak Polisine Küfür Etti İddiası

Daha önce Afyon'da askeri depoda meydana gelen patlama ve 25 şehit nedeniyle Afyon'a gelen dönemim Geneş Kurmay Başkanına hediye vererek tepki çeken Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanoğlu bu defa da Uşak Polisine O.Ç diye hakaret ettiği iddiası ile gündeme geldi.

Dün gece Banaz Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde Ankara’dan Balıkesir’e seyahat eden AKP ilçe Bşaknalığından istifa ederek AK Parti Sındırgı Belediye Başkan aday adayı olan Danyal Eroğlu çevirmeye takıldı.

Danyal Eroğlu’na ait 10 ZL 060 plakalı aracı ile Uşak yönünde ilerlerken trafik ekipleri tarafından durduruldu. Eroğlu’nun çevirme sırasında aracının muayenesinin ruhsata işlenmediğinin tespitiyle bağlamak istendi. İddiaya göre Eroğlu olay anında Afyon Valisi İrfan Balkanoğlu’nu aradı ve trafik ekibine telefonu verdi. Trafik ekibiyle konuşan Vali Balkanoğlu aracın salınmasını istedi. Cevabın olumlu olmaması üzerine Afyon Valisi Balkanoğlu trafik ekibine O. Ç. şeklinde küfür etti. Bunun üzerine polis memuru Ö. K. Savcılığı suç duyurusu için dilekçe verdi. Dilekçesinde gece kendisiyle konuşanın Vali İrfan Balkanoğlu olup olmadığının tespitini ve küfür eden hakkında gereken işlemin yapılmasını istedi.

Sabah araç muayenesini ruhsata işleten Danyal Eroğlu aracını alarak Uşak’tan ayrıldı. Afyon Valisi İrfan Balkanoğlu’nun daha önce Sındırgı’da kaymakamlık yaptığı ve Danyal Eroğlu ile buradan tanıştığı belirtildi. Danyal Eroğlu'nunun AK Parti Sındırgı ilçe başkanlığı görevinden belediye başkan aday adayı olmak için istifa ettiği belirtildi.

Telefonla ulaştığımız Sındırgı AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Danyal Eroğlu sorularımızı yanıtsız bıraktı.

Polis Memuru Ö.K. nın şikayeti üzerine Banaz Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.