Uşak TV

ADD UŞAK ŞUBESİNE ÇİRKİN SALDIRI

Adliye&Jan.&Polis

Atatürkçü Düşünce Derneğinin tabelası siyah sprey boyayla boyanarak kapatıldı.

 Dün sabah dernek binasına gelen Dernek başkanı Dr. Arif Güvenir dernek tabelasının siyash sprey boyua ile boyanrak kapatıldığını gördü. Bunun üzerine polise haber verildi. Polis dernek tabelasını kimlerin boyadığını tespit etmeye çalışırken dernek başkanı Dr. Arif Güvenir bi basın açıklaması yaptı.

Arif Güvenir basın açıklamasında:

 “Bu sabah derneğe geldiğimizde giriş kapısındaki tabelamızın üzerinin siyah boyayla karalandığını gördük.

Vicdanları gibi siyah boyayla tabelamızı karartanlar; vatanımızın ve milletimizin geleceğini karartmaya çalışanlarla aynı kişilerdir, bunu biliyoruz.

Bu konu hakkında suç duyurunda bulunduğumuzu da bildirmek isteriz.

4 Aralık 2016 Pazar günü saat: 12:00’da Tandoğan Meydanında yapacağımız “Başkanlık Bölünmektir!” mitinginin yasaklanmasının ardından, derneğimize yapılan bu saldırı manidardır.

Tüm yasaklara rağmen Tandoğan Meydanında buluşuyor, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin bir diktatörlük yaratacağını biliyoruz. “Başkanlık bölünmektir!” diyerek bu bilinçle halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz.

Tabelamızdaki Atatürk’ ü silmekle Türk milletinin gönlünde taht kurmuş olan; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü ve devrimlerine olan inancımızı yok edeceğini sananlar büyük bir yanılgı içindedirler.

Atamızın Gençliğe Hitabesinde dediği gibi, bu eylemi yapanlar;

“Gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içerisindelerdir.”

Emperyalizmin yerli işbirlikçileri ve sözde milliyetçiler; parlamenter sistemi ve demokrasiyi yok ederek, faşist bir dikta rejimi kurmaya çalışmaktadırlar.

Biz Atatürk Devrimcileri Kuva-yi Milliye ruhuyla diyoruz ki:

Tarihimizde aynen olduğu gibi; yedi düvelle mücadele edip, iç ve dış düşmanları nasıl denize döktüysek bunu yapanlarla da aynı mücadeleyi vereceğiz. Yapılan bu saldırı sadece derneğimizin tabelasına yapılan basit bir eylem değildir. Atatürk ilke ve devrimlerine yapılmış hain bir saldırıdır.

Demokratik, laik ve tam bağımsız sosyal hukuk devleti mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu karanlık güçlere karşı, hattı müdafaa yoktur sattı müdafaa vardır şiarıyla, gerekirse milli mücadeleyi yeniden başlatırız” dedi.




Yorumlar (1)

Ali 7 Yıl Önce

yalnız dikkatinizi çekerim, saldırı atatürk'e yapılmamış, doğrudan doğruya derneğe yapılmış. atatürk ismi çizilmemiş. sadece derneği karalamışlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.