Uşak TV

2 KİŞİNİN KATİL ZANLISI YILLARDIR UŞAK'TA EMLAKÇILIK YAPIYORDU

Adliye&Jan.&Polis

2 Kişinin Katil Zanlısı Cinayetten tutuklandı.

 17 yıl önceki çifte cinayetin zanlılarından biri Uşak’ta yıllardır emlakçılık yapıyordu. Namık Elvan’ın Uşak'ta yıllardır emlak dükkanı işlettiği Fetö’den bir yıl hapis yattığı ortaya çıktı. Elvan’ın ayrıca FETÖ nedeniyle kayyum atanan şirketlerin mallarını sattığı konuşuluyor.

Kocaeli’de 2005 yılında iki kişinin öldürülmesi olayına karıştığı tespit edilen ve Uşak’ta yıllardır emlakçılık yapan Namık Elvan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, olay 2005 yılında İzmit Sepetçiler köyü Taş Ocakları mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Uşak’ta ticaret yapan ve işlerini batırdığı için Bursa’da yaşayan Hasan Hallaç ile Uşaklı Süleyman Acar’ın öldürülmesi olayına ilişkin alakalı jandarma ekipleri o dönem detaylı çalışma başlattı. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen faillere ulaşılamadı. Dosya tekrar değerlendirilmek üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü cinayet bürosu ekiplerine verildi. Ekipler, yaptıkları çalışmaların ardından 17 yıllık cinayetin zanlısının 4 kişi olduğunu tespit etti.

 Düzce ve Uşak’ta yapılan operasyonların ardından zanlılardan T.O.’nun 2020 yılında vefat ettiği belirlendi. İki zanlı ifadelerinin ardından serbest kalırken, 56 yaşındaki Namık Elvan ise cinayeti itiraf etti. Namık Elvan’ın 2020 yılında ölen T.O. ile beraber 2005 yılında bu cinayetleri işledikleri ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda Namık Elvan’ın 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından da 12 ay cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı. 

Namık Elvan’ın daha önce Uşak’ta Mobilya mağazası işlettiği işlerini batırınca Kocaeli ve Düzce de bir süre yaşadığı sonrasında Uşak’a gelerek Emlakçılık yaptığı ortaya çıktı. Olaya karışan ve geçtiğimiz yıl hayatını Kaybeden T.O. nun da Namık Elvan ile birlikte olduğu biliniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.