Uşak TV

1 POLİSİN ŞEHİT OLDUĞU BANAZ'DA Kİ REHİNE OLAYININ AYRINTILARI

Adliye&Jan.&Polis

Uşak'ın Banaz ilçesinde daha önceden birlikte yaşadığı ve uzaklaştırma kararı bulunan kadını rehin alan çetin kaplan adlı şahıs olaya müdahale için giden polislere ateş açtı. Olay sırasında 37 Yaşındaki Polis memuru Mehmet Aksoy Şehit oldu.

Banaz’da ki üzücü olay bu sabah 06:00 sıralarında meydana geldi.

Bir şahsın iki kadını rehin aldığı ihbarı üzerine polis ekipleri Dilek Mahallesine gittiler. Rehin alma olayının yaşandığı evin kapısının açılması ile ilk önce Polis memuru Mehmet Aksoy içeri girdi. Ancak saldırgan ateş açtı. Açılan ateş sonucu polis memuru göğsünden evde bulunan kadının annesi ise ayağından yaralandı. Polis ekipleri saldırgan Çetin Kaplan’ı ise vurarak etkisiz hale getirdiler.

Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 Olayda rehin alınan kadın ve Annesinin Banaz’a yaklaşık 4 ay kadar önce taşındıkları ve saldırgandan kaçarak geldikleri iddia ediliyor. Olayda öldürülen Çetin Kaplan’ın daha önce silahla evi bastığı ve karakolluk oldukları hakkında uzaklaştırma kararı olduğu belirtildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.