Başbakan Davutoğlu Manisa'da

Davutoğlu, toplu açılış töreninde; "İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, güçler ayrılığını tahkim eden, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, yetki ve sorumluluk dengesinin kurulduğu, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa için gereken her türlü adımı kararlılıkla atacağız" dedi.

Politika 25.03.2016, 20:31 26.03.2016, 11:54
Başbakan Davutoğlu Manisa'da
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, güçler ayrılığını tahkim eden, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, yetki ve sorumluluk dengesinin kurulduğu, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa için gereken her türlü adımı kararlılıkla atacağız. Hedefimiz mayıs ya da haziran ayında anayasa teklifimizi Genel Kurul gündemine getirmek." dedi.
 
 Davutoğlu, Manisa'nın Muradiye ilçesinde, açılışı yapılacak tesisler arasında bulunan Muradiye Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.
Başbakan Davutoğlu, en önemli reformun ve en büyük vaadin "yeni anayasa" olduğunu  belirterek, bu vaadi yerine getireceklerini ve 12 Eylül Anayasası'nı tarihin çöplüğüne atacaklarını bildirdi.
Seçimlerden sonra yeni anayasa konusunu hayata geçirmek amacıyla siyasi parti liderleriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Davutoğlu, Meclis Başkanı'nın da liderlere çağrıda bulunarak, Anayasa Komisyonu kurulmasına öncülük ettiğini anlattı. 
CHP'nin bahaneler ileri sürerek, sorumluluk almaktan kaçtığını ve komisyonun dağılmasına neden olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "CHP'nin siyasetinde yapıcılık yok, yıkıcılık var, oyunbozanlık var, kaçak güreşmek var. Biz AK Parti olarak Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun faaliyetlerini yürütmeye devam etmesi yönündeki tutumuzu sürdürüyoruz. Herkesle yapıcı bir ortamda konuyu görüşmeye bundan sonra da açık olacağız ancak Meclis Başkanımızın komisyona geri dönme çağrılarına muhalefetten verilen cevaplar, bu yükü tek başına bizim yükleneceğimizi gösteriyor. Biz bunun da gereğini yaparız, yapacağız." diye konuştu. 
Davutoğlu, anayasanın hazırlanması konusunda kendi çalışmalarını hızlandırarak sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda yetkili kurullarda çok verimli ve ayrıntılı istişarelerde bulunduklarını, milletin yeni anayasa beklentisini karşılamaya yönelik her türlü planlamayı yaptıklarını kaydetti.
AK Parti bünyesinde anayasa komisyonu kurarak, milletin taleplerine en iyi şekilde cevap verecek bir anayasanın çerçevesini belirlediklerini aktaran Davutoğlu, önümüzdeki haftadan itibaren yazım heyetinin faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.
 Anayasa taslağını, geçen dönem Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sundukları önerileri de göz önünde bulundurarak yeniden yazmaya başlayacaklarını aktaran Davutoğlu, şunları söyledi:
"Önümüzdeki bir ay inşallah, en geç iki ay içerisinde bu yazım çalışmaları tamamlanacak. Nisan ayı sonunda Meclis'e, milletimizin beklentilerine uyumlu bir anayasayı sunmayı hedefliyoruz. İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, güçler ayrılığını tahkim eden, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, yetki ve sorumluluk dengesinin kurulduğu, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa için gereken her türlü adımı kararlılıkla atacağız. Hedefimiz mayıs ya da haziran ayında anayasa teklifimizi Genel Kurul gündemine getirmek. İnşallah Meclis'ten de vizeyi alarak, bu gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra sizlerin huzuruna çıkacak, sizlerin onayını almak üzere, yine meydanlarda sizlerle buluşacağız."  
 Başbakan Davutoğlu, bu konuda partinin bütün kurullarının iradesinin tam, duruşlarının da açık ve net olduğunu ifade etti. 
Manisa'ya yaptıkları yatırımlara ilişkin bilgi veren Davutoğlu, bir bölgeye yatırım yaparken bölgenin kaynak ve imkanlarını tespit edip, potansiyel gelişim alanlarına öncelik verdiklerini, bölgeye yapılan her yatırımın, tüm bölgedeki şehirlerin cazibesini artırdığını, üretim ve istihdama katkı sağladığını kaydetti.
Yatırımların şehirlerin ekonomisini canlandırdığına da işaret eden Davutoğlu, altyapının ve yolların önemine değinerek, sanayi, tarım ve turizmin gelişmesi için Manisa'ya 14 yıldır milyarlarca liralık yatırım gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Davutoğlu, "Allah'a şükürler olsun, yatırımlarımız meyvesini veriyor. Manisa'nın yıllık ihracatı 2002 yılında sadece 312 milyon dolar iken geçen sene 1 milyar 832 milyon dolara yükseldi. Yani Manisa'nın ihracatı 6 katına yükseldi. Manisa toplam ihracattaki payını da artırdı. Biz iktidara geldiğimizde Manisa, Türkiye ihracatının yüzde 1'inden az bir kısmını yapıyordu, şimdi bu oran yüzde 1,3'e yükseldi. Yani tüm Türkiye kalkınırken, ülkede ihracat artarken, Manisa bu kalkınma yarışında öne çıkan şehirlerden oldu." diye konuştu.
Kente yapacakları yeni yatırımları da anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bin 976 konut, 3 taşkın koruma tesisi daha yapıyoruz. Sizlere buradan müjdesini vereyim, önümüzdeki 4 yıl içerisinde 420 bin dönüm araziyi sulamaya açacağız. Kelebek ve Gördük barajlarının inşaat çalışmalarına başladık. 13 spor tesisinin 8'ini tamamladık ve bugün açılışını gerçekleştirerek Manisalı hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Geriye kalan 5 tesisin yapımı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Ayrıca bu dönemde Manisa için 4 yeni projenin de çalışmalarına başladık. 300 yataklı Soma Devlet Hastanesinin yapımına devam ediyoruz. 560 yataklı Şehir Hastanesinin ve 400 yataklı Merkez Efendi Hastanesinin yapımına başladık. Toplamda Manisa'ya 22 yeni sağlık tesisi daha yapacağız. Mevcut organize sanayi bölgelerini genişletiyoruz."
Başbakan Davutoğu, Manisa'ya gelirken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile konuştuklarını, Sabuncubeli Tüneli'nin en geç 2017'de tamamlanarak, hizmete açılacağını, böylece Manisa-İzmir arasının 15 dakikaya ineceğini açıkladı. 
İzmir-İstanbul otoyolunun yapımının hızla sürdüğünü anlatan Davutoğlu, Manisa'yı Ankara-İzmir yüksek hızlı treniyle hem Başkent'e hem de İzmir'e bağlayacaklarını belirtti. 
Bir sonraki ziyaretinde ilk durağının Soma olacağı sözünü veren Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ayrıca bu madencilerimizin ailelerine temel gereksinimlerini karşılamaları için nakdi yardımlar yaptık. Yaşamını yitiren madencilerimizin ailelerine maaş bağladık. Bunun yanı sıra Soma'da maden kazalarında hayatını kaybeden sigortalı madencilerimizin yakınlarına kamuda istihdam hakkı sağladık. Diğer hak sahiplerinden yaşları küçük olan çocuklarımızın haklarını saklı tutuyoruz. Hak sahibi çocuğumuz, eğitimini tamamlamasının ardından, kamuda istihdam edilebilecek. Somalılar, bütün o çocuklar bizim çocuğumuz. Sizin acınız, bizim acımızdır. Sizin gözyaşınız, bizim gözyaşımızdır. Yine, maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine yönelik projelerden birisi olan 301 konutun yapımına devam ediyoruz. En kısa zamanda ailelerimiz evlerine kavuşacak."- Okullarda kurum üzüm dağıtımıManisalılara bir müjde daha vermek istediğini belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:"Pazartesi günü Bakanlar Kurulumuza gelecek olan, imzaya açacağımız bir müjde daha vereceğim. İnşallah kuru üzüm dağıtımıyla ilgili olarak da beklediğiniz adımı atıyoruz. Anasınıfı ve birinci kademe öğrencilerine kuru üzüm dağıtımımız 2015-2016 eğitim öğretim döneminde devam edecek. Manisa'nın kuru üzümünü yiyen çocuklarımız, daha bir çalışkan, daha da bir feyizli olacaklar. Okullarda kuru üzüm dağıtmak üzere, TMO'yu görevlendiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu dağıtım sürecek. Aldığımız kararlarda, açıkladığımız eylem planlarında, yaptığımız diğer çalışmalarda amacımız, hiçbir vatandaşımızın başının eğik olmamasıdır. Hiçbir insanımızın mahrumiyet ve mağduriyet içerisinde olmamasıdır. Her zaman yanınızda olmaya, ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın."
- Törenden notlarBaşbakan Ahmet Davutoğlu, Muradiye Spor Salonu'ndaki açılış programı öncesinde salonun bahçesine fidan dikti.Davutoğlu'na, kürsüye çıkışı sırasında, yöresel kıyafetli bir kadın ve erkek tarafından üzerinde, "Başbakan Ahmet Davutoğlu" yazılı yörük poşusu takdim edildi.Toplu açılış törenine Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da katıldı.Başbakan Davutoğlu önce İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bulunduğu Turgutlu ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesine canlı bağlanarak, buraya yapılan spor salonunun açılışını yaptı.Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra kurdele keserek, 111 milyon lira değerindeki 28 eserin açılışını gerçekleştirdi.









Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Alanyaspor 33 43
10. Antalyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 33 37
16. Karagümrük 33 33
17. Hatayspor 32 33
18. Gaziantep FK 32 31
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 31 61
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 8
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 32 38
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 32 29
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14