Yeni Elantra Hyundai Çiftçioğlu Otomotivde Sizleri Bekliyor

Sedan sınıfında kıyasıya rekabetin yaşandığı ülkemizde Yeni Elantra da en iyiler arasında yer almaya çalışacak.

Otomotiv 29.03.2016, 05:20
Yeni Elantra Hyundai Çiftçioğlu Otomotivde Sizleri Bekliyor
 Modern Premium marka felsefesi yolunda  emin adımlarla ilerleyen Hyundai, Elantra ve gelecek nesil teknolojik modelleriyle marka imajını da geliştirmeye devam ediyor.

1990 yılından bu yana 6 kuşak Elantra serisi

Yeni Elantra, Türkiye’de 56.590 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. En üst seviye olan 1.6 litre CRDI Elite DCT seçenek ise 84.990 TL’lik etikete sahip.  

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Yeni Elantra ile ilgili olarak, ” Altıncı nesliyle hayatına devam eden Hyundai Elantra, cesur ve modern tasarımıyla dikkat çekiyor. Hem sportif hem de ağırbaşlı duruşu birleştirerek tasarım anlamında markaya farklı bir bakış açısı getiren Elantra’nın en önemli yeniliği ise Euro 6 normlarındaki 136 beygirlik turbo dizel motoru ve 7 ileri çift kavramalı  DCT şanzımanı. Elantra, gerek dış tasarımı gerekse ferah iç mekanıyla C2 sedan segmentinde kıyasıya bir mücadelenin içine girecek. Rakiplerimizin çok güçlü olduğunu biliyoruz ama bizim de güçlü dizel motorumuz ve üstün yakıt ekonomisi sunan teknolojik bir şanzımanımız var. Sürüş konforumuzda da önemli aşamalar kaydettik. Ayrıca Elantra rakiplerine göre çok daha estetik ve sportif bir yapıda” dedi.  

Modern ve sportif tasarım üstün konforla buluşuyor

Bir Bakışta Yeni Elantra

 

  • Modern ve sportif tasarımıyla C2 sedan segmentine yeni bir soluk
  • 1.6 lt CRDI 136 PS yeni dizel ve 1.6 D-CVVT benzinli motor seçenekleri
  • 1.6 lt CRDI ile 7 ileri DCT şanzıman ayrıcalığı
  • Projeksiyon tipi farlar ve LED stoplar ile üst sınıf araç hissiyatı
  • Geniş kapsamlı aktif ve pasif güvenlik teknolojileri
  • Rafine iç mekan, ergonomik koltuklar ve üst düzey donanımlar
  • Geniş yükleme kapasitesi, pratik saklama cepleri  

 

Hyundai’nin dünya çapında bugüne kadar en fazla satılan ve bilinen modeli

Tüm zamanların en çok satılan Hyundai modellerinden biri olan Elantra, dünya genelinde de en çok bilinen Hyundai modeli ve aynı zamanda markanın ürettiği ilk C segmenti otomobili. Aracın geliştirme ve üretim öncesi aşamaları 1986 yılında başladı. Markanın B segmentinde yer alan Excel ve D segmentindeki Sonata modelinin arasına konumlandırılan Elantra, Ekim 1990’da piyasaya sunuldu ve 1995 yılına kadar birinci nesliyle satışta kaldı. Elantra kelime anlamıyla Elan ve Tra’dan türetildi. Fransızca’da Tutku anlamına gelen Elan daha sonra Transport’tan türetilen Tra ile birleşerek “Elantra” halini aldı. Aracın Kore pazarındaki adı olan “Avante” ise İspanyolca “İleri” anlamına geliyor.

 

Beşinci nesil ile birlikte toplam 10 milyonluk satışa ulaşan Elantra, Hyundai’nin bu başarıya ulaşan ilk otomobili konumunda. 2012 yılında Auto Best ve Kuzey Amerika Yılın Otomobili ödüllerini alan beşinci nesil Elantra, sıra dışı tasarımıyla da marka imajına katkıda bulundu. 2016 yılında ise satışa sunulur sunulmaz Avrupa’nın en saygın tasarım kuruluşlarından biri olan IF Design tarafından “Yılın En İyi Tasarımı” ödülünü Tucson’la beraber aldı. Aynı şekilde Yeni Elantra’nın bağımsız çarpışma testleri Amerikan IIHS Top Safety Pick+ ve EuroNCAP’ten de Beş Yıldız alması hedefleniyor.

 

1.  TASARIM

 

Modern çizgiler sayesinde daha estetik bir Elantra

Daha dinamik ve daha modern bir tasarım anlayışıyla geliştirilen Hyundai Elantra, markanın spor sedanlara bakış açısını da ortaya koyuyor. Aşağıya doğru uzayan karakteristik ızgarası aracı geniş gösterirken, geriye doğru yaslanan mercekli farları ve aynı şekilde çekik bir gözü andıran LED stoplarıyla da Yeni Elantra son derece modern ve sportif bir duruş sergiliyor. Ön tamponda yer alan ve bumerangı andıran sis lambalarını kapsayan kapaklar ise parlak siyah rengiyle otomobile müthiş bir kontrast katıyor.

Yeni Elantra, sportif sürüş karakterini atmosferik çok noktadan enjeksiyonlu (D-CVVT) benzinli ve yenilenen güçlü dizel motorlarıyla birleştiriyor. Hyundai’nin yeni tasarım anlayışı çerçevesinde geliştirilen modern hatları da Elantra’nın gücünün ve sürüş dinamiklerinin bir diğer dışa vurumu.

 Daha sportif arka kısımdaki siyah renkli difüzör, spoyler hissi veren ve yukarı doğru yükselen bagaj kapağı ve gövdeye doğru uzanan yeni tasarım LED arka stop grubuyla ihtişamı ve sportif karakteri bir arada sunuyor.

 

Rafine iç mekan, üst düzey donanımlar ve rahatlık

Yeni Elantra’nın iç mekanı oluşturulurken 3 kelime başrol oynadı. “Sade”, “Modern” ve “Sürücü Odaklı Kokpit”, Hyundai Tasarım Merkezi’nin en çok üzerinde durduğu noktalar oldu. Bu doğrultuda tasarlanan kokpit, sürücünün ve araç içindekilerin daha farklı duygular hissetmesini sağlıyor. Gösterge paneli de sürücüye anlık olarak bilgilerin akışını en iyi şekilde sağlarken aynı zamanda modernizasyon anlamında da farklı bir dokunuş olarak öne çıkıyor. Kokpitin orta ve alt kısımları da kullanışlı yapısıyla öne çıkıyor. Elantra’da kullanılan malzemeler önceki nesle göre geliştirilen bir diğer nokta. Rahat koltuklar, daha şık döşemeler ve kullanışlı hale getirilen butonlarıyla beraber Elantra artık çok daha estetik bir ambiyansa kavuştu.

 

Sofistike dış ve iç renk paletleri

Yeni Elantra, sportif tasarımını ve konforlu iç mekanını yepyeni ve etkileyici renklerle destekliyor. 9 adet yeni gövde rengi, 2 adet siyah ve bej iç mekan rengiyle beraber sunuluyor. 

 

 Tüm yolculuklar artık daha keyifli

Yeni Elantra, geniş ve ferah iç mekan boyutlarıyla C2 sedan segmentine farklı bir bakış açısı da getirmiş oluyor. Tamamen yeni bir platform üzerine inşa edilen otomobil, geniş saklama cepleri, büyük torpido gözü ve 458 litrelik bagaj hacmiyle kullanıcılarına kolaylık ve fonksiyonellik sunarken aynı zamanda yeterli bir dış ve iç boyut oranına sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

 

Rahat ve ferah iç mekandaki koltuklar, dijital havalandırma sistemi, 7 inç dokunmatik LCD ekranlı multimedya ve navigasyon, USB/AUX/Ipod bağlantılı kaliteli MP3 müzik sistemi gibi donanımlar da konforu artıran detaylar olarak öne çıkıyor.

 

Kullanışlı olduğu kadar geniş boyutları ile aynı zamanda ferah bir yaşam alanı sunan Yeni Elantra, 4570 mm’lik uzunluğa (20 mm daha uzun), 1800 mm’lik genişliğe (25 mm daha geniş), ve 1450 mm’lik (5 mm daha yüksek)  yüksekliğe sahip.

 Geniş kapsamlı aktif ve pasif güvenlik sistemleri 

Kapsamlı aktif ve pasif güvenlik paketiyle de kullanıcılarına tam koruma sunan Hyundai Elantra, segmentindeki en şık ve donanımlı araçlardan biri olarak iddiasını ortaya koyuyor.

Araç Stabilize Yönetimi (VSM) ve Elektronik Stabilite Kontrol (ESC) programları Yeni Elantra’da kombine olarak görev alıyor. Bu programlarla birlikte Elektronik Direksiyon Sistemi (MDPS) de sürücüye ani manevralarda kontrolü kaybetmemesi adına yardımcı oluyor.

Farklı yol koşullarındaki hızlanma veya fren anında VSM, optimize edilmiş gücü direksiyona ileterek sürücüye yardımcı oluyor.

 

Ayrıca eski Elantra’da sunulan Normal, Konfor ve Spor direksiyon modları Yeni Elantra’da tamamen farklı bir sistemde sunuluyor. Sadece Otomatik ve DCT şanzımanlarla beraber sunulan yeni “Drive Mode” seçeneğinde 3 farklı mod bulunuyor. Normal, ECO ve Sport adındaki bu modlar, aracın direksiyon sertliğine, motor torkuna ve vites geçiş sürelerine etki ederek daha farklı sürüş dinamikleri sağlamış oluyor. Yani kısacası yeni sistem sadece direksiyonu değil aynı zamanda motor ve şanzıman performansını da değiştirebiliyor.

Ultra dayanıklı çelik gövde ve yeni platform

Elantra’nın gövdesinde yüzde 53 oranında Yüksek Mukavemetli Çelik kullanılıyor. Ayrıca burulma sertliği yüzde 30 artırılan gövde, daha yüksek darbe dayanıklılığı da sağlamış oluyor. Yeni Elantra, 0.27 hava sürtünme katsayısı ile de tasarımındaki aerodinamik etkileri göz önüne seriyor. Bu rakam sayesinde Elantra, sınıfının en iyilerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Verimli motor seçenekleri ve 1.6 litre yeni dizel ünite
Yeni Elantra, Accent Blue ve i30’da da kullanılan yeni nesil 136 beygir gücündeki 1.6 litre common rail dizel (CRDI) motorlarla satışa sunulurken aynı zamanda 127 PS, 1.6 litre çok noktadan enjeksiyonlu (MPI) benzinli üniteye de yer veriyor.

Yeni nesil 1.6 litre dizel motor, 136 beygirlik gücün yanı sıra 260 Nm’lik (7DCT şanzımanlı modelde 300 Nm) maksimum tork değeri de sunuyor. 1500-3500 (1750-2500 7DCT) devirler arasında ortaya çıkan bu tork, oldukça keyifli ve atak bir sürüş imkanı sağlıyor. DCT şanzımana sahip dizel motorun 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise 4.1 litre. Çift kavramalı 7DCT şanzıman haricinde her iki motor seçeneği manuel olarak da satışa sunuluyor. Daha fazla ekonomi ve performans isteyen kullanıcılar için geliştirilen bütün motorlar Euro 6 normlarını karşılıyor.

 

1.6 D-CVVT 127 PS benzinli ve 1.6 CRDI 136 PS motor ile STYLE ve ELITE donanım seviyeleri sunuluyor.

 

Yedi ileri çift kavramalı şanzıman (7DCT)

Hyundai’nin Accent Blue, i30 ve Tucson modellerinde de kullandığı 7 ileri çift kavrama teknolojisine sahip DCT şanzımanı, Yeni Elantra’nın da en önemli silahlarından biri. Çift kavramalı bu şanzıman, şehir içinde muazzam bir konfor ve yakıt ekonomisi sunarken aynı zamanda daha fazla performanslı kullanım isteyenler için de manuel modunu öneriyor.

 

Yeni 7DCT şanzıman, kullanım özellikleri bakımından kullanıcısına üstün bir konfor sunarken aynı zamanda çift kavrama sayesinde de sarsıntısız ve kesintisiz vites değişimleri gerçekleştiriyor. Örneğin, yüksek hızlarda motorun devrini düşük tutan  bir üst dişli oranına sahip. Sürücünün tepkilerine göre 7DCT, geçişleri elektronik bir beyin sayesinde milisaniyeler içerisinde gerçekleştiriyor. Ayrıca CO2 emisyonu ve yakıt tüketimi, klasik otomatik şanzımanlara göre ciddi oranda azalma gösterirken buna zıt olarak performans da artmış oluyor. 

 

Her iki koltuğun arasında yer alan sürüş modu (Drive Mode) butonuna basıldığında “Sport” konumuna geçiyor. Bu özellik sayesinde de tek bir tuşla daha geç vites değişimleri, farklı direksiyon tepkileri ve doğal olarak daha akıcı ve daha performanslı bir kullanım elde ediliyor.

 5.  YÜRÜYEN AKSAM

Sürüş kalitesini ve dinamizmi artıran tamamen yeni şasi

Hyundai Elantra, sürüş dinamiklerinden ödün vermeden sürüş konforuna odaklanarak sedan seven müşteriler için özel olarak geliştirildi. Tamamen yepyeni bir platform üzerinde inşa edilen Elantra, aynı şekilde geliştirilmiş bir süspansiyon sistemine de sahip. Etkileyici ve keyifli bir sürüş için geliştirilen bu süspansiyonlar, konfor ve performans dengesini en iyi şekilde sunarken hidrolik direksiyon da yerini aldığı modele oranla daha hassas ve hisli.

 

Yeni nesil elektrik motorlu direksiyon sistemi (MPDS) ise Elantra için özel olarak geliştirilen bir yazılım kullanıyor. Hyundai Elantra, 1.6 litre D-CVVT benzinli ve CRDI dizel Elite donanım seviyesinde yeni tip 17 inç’lik jantlar kullanırken Style donanım seviyesinde ise 15 inç’lik çelik jantlara yer veriyor.

 6.  ÜRETİM VE GARANTİ

Yeni Elantra, sadece Kore ve Amerika’da üretiliyor

 Hyundai, tüm pazarlarda etkili rol oynamak ve sedan segmentindeki payını artırmak için Elantra’ya fazlasıyla güveniyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı Avrupa ülkeleri Kore’de üretilen Elantra’yı ithal ederken Amerikan pazarı için de üretim Alabama’daki fabrikada gerçekleştiriliyor.

Yeni Elantra, Türkiye’de “7 Yıl Garanti” seçeneği ile sunulan ilk Hyundai modeli olarak öne çıkıyor. Müşteriler, kullanım alışkanlıklarına göre herhangi bir ek ücret ödemeksizin garanti sürelerini kendileri seçebilecekler. 2 yıl/60.000 km yasal garantiye ilaveten araç satışından itibaren  3 yıl/sınırsız km, 5 yıl/100.000 km veya 7 yıl/80.000 km’ye kadar ücretsiz onarım güvencesi seçeneklerinden yararlanabiliyor.

 


Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14