Aysun Erdoğan’a Çizdiği Planlar Meclise Geliyor

Aysun Erdoğan’a Çizdiği Planlar Meclise Geliyor

Hit haberler 03.05.2010, 10:36
Aysun Erdoğan’a Çizdiği Planlar Meclise Geliyor

Uşak Belediye Meclisi Bugün çok kritik bir gündem ile toplanıyor. Belediye Meclisin en önemli gündem maddesi Batı Kent’in etrafının açılıp açılmaması ve Belediye Başkanı Ali erdoğan’ın eşi Aysun ERDAĞAN tarafından hazırlanan Durmuş ÖZÇELİK’e ait hatırı sayılır  tarlaların imara açılması oluşturuyor.. Belediye Meclisini bu maddeler nedeniyle oldukça önemli hale getiren gündem ile ilgili AK Parti Pazar akşamı Meclis grubunu toplayarak görüş alışverişinde bulunurken Batı Kent’te villası bulunan İşadamlarının ise Belediye Meclis üyelerine baskı uyguladığı gelen bilgiler arasında. İddialara göre Belediye Başkanı Ali ERDOAĞAN’ın eşi Aysun ERDOĞAN bu Plan değişiklikleri ile büyük paralara kazanacak deyim yerindeyse Sandığı dolduracak. www.usak.tv ye gelen iddialar korkunç. Belediye işleri halledilmeyenler Plan işlerini Aysun ERDOĞAN’a yaptırdıklarında derhal işleri halloluyor.. Ali ERDAĞAN Belediye Başkanı seçildikten sonra Şehir Plancısı Aysun Hanımın işleri adeta patlama yapmış.

         İmar değişikliklerinin birçoğunda ve yeni yapılan planlarda Aysun Erdoğan imzasını yada Aysun hanımın arkadaşı lan Antepli Taha Harita’nın imzalarını görmek mümkün. Ancak son yaşanan BATI KENT vakası akıllara durgunluk verecek cinsten. Batı Kent’in imar değişikliği ve Batı Kent’e yer satan Durmuş ÖZÇELİK’in tarlalarının da imara açılmasından müthiş dedikodular geliyor.. Durmuş ÖZÇELİK imar izni için Belediyeye başvurmuş. Ancak plan izni İmar komisyonunda önce oybirliği ile reddedilmiş. Aradan bir aya geçtikten sonra komisyona tekrar getirilmiş ve bu defa MHP li üyeler tarafından kabul edilmiş. İddialara göre bunda İmar Planlarını Aysun ERDOĞAN’ın çizmesi büyük rol oynamış ve Belediye Başkanı Ali ERDOĞAN’da bizzat devreye girmiş. Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet GÜR ve başkanın eşi Aysun ERDOĞAN toplantılara bizzat katılırken Mimarlar odası ve İnşaat Mühendisleri Odası temsilcileri toplantıya çağrılmamışlar.

 

BAŞKAN ÇARK ETMİŞ.

İlk önceleri bu alanın Planlamasının Belediye tarafından yapılmasını isteyen başkan Ali ERDOĞAN Plan işleri eşi Aysun ERDOĞAN’a gidince bu fikrinden vazgeçmiş.! Durmuş ÖZÇELİK’in Aysun Erdoğan tarafından yapılan imar planları meclisten geçerse Durmuş Özçelik in arazileri milyonlarca liralık değer kazanacak. Üstelik Batı Kent’in belediyeye bağışlayacağı arazide Durmuş ÖZÇELİK tarafından satılmış ve iddalara göre bu işi de Aysun ERDOĞAN organize etmiş. Batı Kent’te bulunan 109 Mülk sahibi yaklaşık Durmuş ÖZÇELİK’e Bir Milyon TL civarında arazi için ödeme yapmaya hazırlanıyor..

 

BATI KENT’İN DURUMU NE OLACAK?

 Eski Belediye Başkanlarından Erhan AKÇAY tarafından kurulan ve Uşak’ın en Zenginlerinin evlerinin bulunduğu Batı Kent’te zamanında yapılan bir hata şimdi büyük bir sorun olmuş durumda. Bunun en büyük sorumlusu ise Erhan AKÇAY olarak gösteriliyor. Bir arazi imara açılırken belli bir miktarın Belediyeye bırakılması gerekiyor. O zamanlar işin kolayına kaçan Erhan AKÇAY sitenin yollarını belediyeye bağışlamış göstermiş. İmar planında sitenin etrafı kapalı görünmesine rağmen açık gösterilmiş. Geçtiğimiz yıllara kadar bu konu pek önemsenmemiş. Ta ki eski Başkan Erhan AKÇAY’ın damadı Batı Kent’in hemen bitişiğindeki büyük araziye inşaat başlayana kadar. Ne olduysa bundan sonra olmuş. İmar planında yolların açık olduğunu gören Müteahhit burayı çok yüksek fiyatlarla satışa çıkarmış. Daireler villalarda daha temle atılmadan satılmış. Müteahhit haklı olarak yolun açılmasını istemiş. Batı Kent’ten doğalgaz elektrik ve su bağlantısı almak istemiş. Ancak Batı Kent bunu kabul etmemiş. Bunun üzerine Müteahhit Mahkemeye başvurmuş ve mahkemeyi kazanmış. Mahkeme Batı Kent’in çevresin yolların açılmasına karar vermiş. Ancak bu karar hala uygulanmamış. Batı Kent’te oturan şehrin ileri gelenleri Belediye ile temasa geçip işi çözmeye koyulmuşlar.. Ve işte bu işi çözme işini de Başkanın Hanımı Aysun ERDAĞAN yapıyor.. Aysun hanımın bu işi çözerse sandığı dolduracağı gelen bilgiler arasında. Ancak buram buram koku gelen ve mahkeme kararına karşı yapılan bu imar değişikliğinin tekrara mahkemeden dönüp dönmeyeceği ve en önemlisi Belediye meclisinden geçip geçmeyeceği merakla bekleniyor.

 

MECLİS TE KİM NE YAPACAK

Belediye meclisinde AK Partili üyelerin red oyu vermesi bekleniyordu.Ancak AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİDE İŞİN İÇİNDEN ÇIKMADILAR. . “Bunun en büyük nedeninin ise Orada bütün işadamlarının yeri var biz kötü olmayalım anlayışı”  nın hakim olduğu belirtiliyor. CHP’li üyeler ile MHP li üyelerin birlikte hareket ettikleri ve Eşinden dolayı Başkan Erdoğan’ın da kabul oyu kullanacağı varsayıldığında bu kararın meclisten geçmesine kesin gözüyle bakılıyor..

AYSUN ERDOĞAN İDDİALAR İÇİN NE DİYOR...

Haberimiz yayına girmeden önce Ali ERDOĞAN ve Aysun Erdoağan’ı görüşlerini almak için aradık ancak kendileriyle görüşemedil. haberimiz servis edildikten sonra telefonla görüştüğümüz Aysun ERDOĞAN

Durmuş Özçelik’in işini yeni yapmadıklarını 2003 yılından beri Durmuş ÖZÇELİK’in işlerini yaptığını yaklaşık 3 yıldır da Batı Kent’in işlerini takip ettiğini söyledi. Konuyu çözme noktasına getirdiklerini belirten Aysun Erdoğan "Ben başarılı bir harita mühendisiyim. Ancak ne kendime ne de eşime en küçük bir zarar getirecek iş yapmam. İmarını yaptığım yerlerin emsal değerlerine bakın. Emsal değerleri mevcut plana göre yepılmıştır. Ayrıca Eşim Başkan olmadan daha çok iş yapıyordum. 1.5 Yıldır yaptığım işlerin sayısı 5 i geçmez. Hava alanının işinide en yaptım. Hakkım lan işin bedelini faturalandırdım ancak ödenekleri olmadığı için beş kuruş parada almadım. Ben bunu Uşak’a hizmet için yaptım. Ben bir Uşaklı olarak İstanbul’a giderken Uçağa binmek istiyorum. Taha haritayı da tanıdığım doğrudur ama ona iş verilmesi konusunda bir etkim yoktur. Taha harita Mesut APAYDIN dönemindede Uşak’a bir çok iş yapmıştır. A Grubu lisansı olan harita mühendisi çok az. Dolayısıyla Uşak’tan iş alması gayet doğaldır. Belediye bu yerleri zamanında imara açmadığı için vatandaşlar mağdur durumda kalıyor 3 yıl beş yıl beklemek istemiyor. Bir an önce yerlerini imara açmak ve değerlendirmek istiyorlar. Kesinlikle eşime ve kendime zarar getirecek iş yapmam" dedi.  

 

 

İŞTE BELEDİYE MECLİSİN BU GÜNKÜ GÜNDEMİNDE BULUNAN İMAR PLANLARINDAN BAZILARI

 

6. Durmuş ÖZÇELİK e ait İlimiz Kuyucak Köyü 1 pafta, 454 ve 455 nolu parsellerin bulunduğu alana konut amaçlı olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun  İmar Komisyonu Kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusunun görüşülmesi.

7. Durmuş ÖZÇELİK e ait İlimiz Kuyucak Köyü 1 pafta, 454 ve 455 nolu parsellerin bulunduğu alana konut amaçlı olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı  taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun  İmar Komisyonu Kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusunun görüşülmesi.

8. Durmuş ÖZÇELİK e ait İlimiz, Kemalöz Mahallesi, 29L-Ic pafta, 5040 ada, 2 nolu parselin bulunduğu alana konut amaçlı olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun  İmar Komisyonu Kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusunun görüşülmesi.

9. Durmuş ÖZÇELİK e ait İlimiz, Kemalöz Mahallesi, 29L-Ic pafta, 5040 ada, 2 nolu parselin bulunduğu alana konut amaçlı olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun  İmar Komisyonu Kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusunun görüşülmesi.

 

Batı Kent’in çözümlenmesi ise ek önerge verilerek meclis gündemine getirilecek.

USAK.TV HABERİ BÖYLE VERMİŞTİ.

BATIKENT’TE BÜYÜK KAVGA
 

Uşak’ta Batıkent’te oturan zenginler bu günlerde eski belediye başkanı ve İşadamı Erhan AKÇAY ve damadına ateş püskürüyor. Batıkent’in ilk kurucusu olan Erhan AKÇAY damadının yaptığı inşaatlar nedeniyle işadamı arkadaşlarıyla ve komşularıyla karşı karşıya geldi. Batıkent’in etrafının çitleri kaldırılması gerekiyor.

1990 lı yılların başında Batıkent’i kooperatif olarak kuran ve başkanlığını yürüten Erhan AKÇAY o zaman için İmar planı dışında kalan yerin plan ve projesini Bayındırlık İl müdürlüğünden onaylatarak inşaatları başlatmış. Uşak’ın kalburüstü insanlarının oturacağı site için hiçbir masraftan kaçınılmamış. İnşaat malzemelerin büyük bir kısmı hatta yurt dışından getirtilmiş. Sitenin etrafı da çitle kapatılarak sitenin güvenliği için kapıya da 24 saat bekçi konmuş. Mükemmel bir şekilde yapılan sitede iflas eden bazı işadamları zaman zaman konutlarını başka işadamlarına satmışlar. Kooperatif yönetimi o kadar hassas davranmış ki parası olan herkes buradan ev alamamış. Yollar mükemmel bir şekilde yapılıp bahçelerde çimlendirilmiş. Ağaçlandırmalar yapılmış. Bu sırada Erhan AKÇAY DYP den belediye başkanı olarak seçilmiş. Uşak’ın ünlü emlakçısı Sami Yiğit ve diğer Şahlanlar da bu bölgenin geleceğini hemencecik keşfedip buralardan baya bir yer kapatmış. Erhan Akçay’ın belediye başkanlığı döneminde Batıkent belediye imkânlarından daha iyi faydalansın diye İmar planı içine mücavir alan içine alınmış. İmar kanununa göre alanın belli bir miktarının kamuya terk edilmesi gerekiyormuş. Erhan Akçay’da öyle yapmış. Batıkent’in yolları Belediyeye bağışlanmış. Ve sözde sorun bu şekilde çözümlenmiş. Erhan AKÇAY’IN başkanlığı sona erdikten sonra da Ali Erdoğan ve Mesut APAYDIN’IN son anlarına kadar bir sorun çıkmamış. Bu sırada birbirlerini çok seven iki işadamı Erhan AKÇAY ve Sami YİĞİT dünür olmuşlar. Buraya kadar her şey normal… Daha doğrusu normal gibi ama değil. Çünkü Batıkent’in etrafı tel örgüler ve duvarlar ile kaplı. İmar planında açık görünen belediye yollarının çıkışları kapalı. Bunu fark eden Mimar Osman YILDIRIM OKTAY Erhan AKÇAY’IN damadı ile görüşüp buraya güzel bir site kuralım der. Ve inşaat başlar. Bu sırada Osman Yıldırım Oktay Batıkent’in kooperatif başkanından yolu açmalarını kendilerine elektrik ve su verilmesini ister. Ancak Batıkent Kooperatifin başkanı ve yönetimi şiddetle buna karşı çıkarlar. Onlarda kendilerine göre haklıdırlar. Yol bir defa açıldı mı çevredeki arsa sahipleri yolların açılmasını isteyecek ve Batıkent’in değeri bir anda düşüverecektir. Bunu bildikleri için karşı çıkarlar. Araya Erhan AKÇAY girer ancak o da yolun açılmasını sağlayamaz. İşadamları inşaatı yapan Erhan AKÇAY’IN damadı olduğu için Erhan AKÇAY’A ateş püskülüler. Anlayacağınız kabak Erhan AKÇAY’IN başına patlar.

         Konuyu konuşarak çözemeyen Osman Yıldırım Oktay ve Kaan YİĞİT mahkemenin yolunu tutarlar ve davayı kazanırlar. Bu arada bir blok inşaatı da bitirirler. Elektrik ve su da Batıkent’ten alınır yolda açılır. Ancak bu olayı Batıkent’te yaşayanlar bir türlü içlerine sindirememektedirler. Sami YİĞİT, Erhan AKÇAY damat Kaan YİĞİT ve Mimar Osman YILDIRIM OKTAY’A kızan Batıkentliler için esas sorun şimdi başlıyor. Çünkü yolu açtırmayı başaran damat ve mimar tam anlamıyla köşeyi dönmek üzereler. Çit kapalı iken 150 Milyara satamadıkları daireler şimdi ikiye katlanmış durumda. Ve yakında 6 bin metrekarelik arsanın tamına blok blok evler yapıp satacaklar. Damat Kaan YİĞİT’TEN ev alanlar Batıkent’in içinden ellerini kollarını sallaya sallaya geçerek evlerine ulaşacaklar.  

         Batıkent’te yaşayan zenginler şimdi tüm bu olanlardan Erhan AKÇAY’ı sorumlu tutuyorlar ve Erhan AKÇAY’A o kadar kızıyorlar ki neredeyse bir kaşık su da boğacaklar.

         Şimdi Batıkent’liler için iki seçenek var. Birincisi mahkemeyi kaybettikleri için sitenin etrafındaki çitleri ve duvarı kaldırıp yolları açacaklar. O zaman dileyen herkes gıpta ile baktıkları sitenin içine girip yollarında yürüyüş yapabilecek, Seyyar satıcılar dolaşabilecek, geceleri hırsızlar soyacak ev arayabilecek. Sokak köpekleri, kedileri Batıkent’in çimlerin üzerinde oyun oynayıp çişlerini bile yapabilecekler. Hatta çevrede bulunan inekler ve koyunlar Batıkent’in o güzelim çimlerine saldırabilecekler.

İkinci seçenek ise Batıkent kapladığı alanın %40 civarında bir yer alıp belediyeye bağışlayacak. Ama bununda imar komisyonundan ve Meclisten geçmesi gerekiyor.Bu da oldukça zor görünüyor Çünkü mecliste Başkan Erdoğan’dan çok Hazım SESLİ’nin sözü geçiyor. Hazım Sesli ile Erhan Akçay’da iki ezeli düşman gibi. Bu nedenle Belediye Meclisinden  böyle bir kararın çıkması da zor görünüyor.
         Batıkent sakinleri işte bu nedenle ne yapacağını şaşırmış durumda. Vatandaşın biri yarı bir gün çıkarda mahkeme kararalarını uygulamıyorlar yolları açmıyorlar derse Ham Betıkent’in kooperatif yöneticileri hem de belediye Başkanı Ali Erdoğan güç durumda kalabilir.
         Batıkent sorunun nasıl çözümleneceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.











 

 

Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14