Anasayfa Kunye Tarihçe Ekonomi Turizm Kültür Banaz Eşme Gediz Karahallı Simav Sivaslı Ulubey İletişim
 



BALCI, ‘HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN’

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, İzmir Fırıncılar Odası’nı ziyaretinin ardından Uşak’a geldi. Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamüller Odası’nda Başkan Hasan Kurnaz ve fırıncılarla görüşen Balcı, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin’in geçtiğimiz gün yaptığı “Bu şekilde giderse yakında ekmek ithalatı yapacağız” açıklamasına sert yanıtlar verdi.

 

HErkesin kendini ilgilendiren alanlarda açıklama yapması gerektiğini belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, zaman zaman çıkıp çiftçi ile ilgili ekmek ile ilgili açıklamalar yapıyor. Ziraatçiler Derneği’ne baktığımızda 300 üyesi olan bir dernek. Çiftçi ile ilgili bir sorun varsa açıklamaya yapacak olan Ziraat Odaları Birliği’nden başkası olamaz. Ekmekle ilgili bir açıklama gerekiyorsa da bunu yapacak olan odamız ve bizimle ilgili bakanlık olabilir. Kendi alanına girmeyen konularda Ziraatçiler Derneği Başkanının yaptığı açıklamayı doğru bulmuyor ve kınıyorum. Gerçek olmayan bu tür açıklamalar kamuoyunda halkımızı yanıltmaktan başka hiçbir şey değildir” dedi.

 

Balcı şunları söyledi: “Hijyen olmayan bir ortamda üretim yapılsa Tüketiciler Derneği çıkıp açıklama yapsa hoş karşılarım. Ama ortada Ziraatçiler Derneği Başkanını ilgilendiren hiçbir konu yok. Kalkıp ekmek raporunu açıklıyorum diye basın toplantısı yapma devri eskide kaldı. Ekmekle gündeme gelme devri ve ekmek üzerinden siyaset devri bitmiştir. Ziraatçiler Derneği kendi özlerine dönüp asli konuları üzerinde çalışma yapsın. Ekmek üzerinden yapılan bu tür açıklamalar 300 üyesi olan bir derneğin yapacağı açıklamalar değildir.”

 

Türkiye’de 10 yıl daha yeni işletme açılmasa da mevcut fırınlarla aynı sayıda ekmeğin üretilebileceğine dikkat çeken Balcı, “Ülkemizde 2007 yılında 15 milyon ton, 2008 yılında 19 milyon ton ve 2009 yılında da 20 milyon ton buğday üretimi gerçekleşti. Bu kadar ton buğday üretilen ülkemizde bu yıl daha fazla buğday üretimi söz konusudur. Söz konusu Dernek Başkanı İbrahim Yetkin, ‘Buğday üretiminde düşüş olacak böyle giderse geçmişte buğday ithalatı yaptık, yakında da ekmek ithalatı yaparız’ diye kamuoyunu ekmek gibi hassas bir konuda yanlış ve gerçeği yansıtmayan açıklamalarda bulunamaz. Buğday ithalatı gerçekleşir bundan doğal bir şey olamaz. Türkiye Malzeme Ofisi piyasada ki fiyatı regüle etmek adına ithalat yapması gerektiği zaman yapmaktadır. Ülkemizde buğday üretimi her zamankinden daha fazla gerçekleşiyor. Ekmek ile ilgili açıklamayı ancak biz ve bizim bakanlığımız yapar. Bunun muhatabı Ziraatçiler Derneği değildir” diye konuştu. 

2010 YILINDA EKMEĞE ZAM

Ekmek fiyatlarının Almanya’da kilogramının 4,5 TL iken Türkiye’de 2,5 lira olduğuna dikkat çeken Balcı sözlerini şöyle tamamladı.

“Ekmeğin Türkiye genelinde kilogram fiyatı 2,5 TL, Uşak’ta 2,16 TL. Uşak kaliteli ve ucuz ekmek yiyor. Federasyon olarak zam yapmamak için uğraşıyoruz. İki yıldır ekmeğe zam yapmadık. Maliyet fiyatlarında artış var ancak fiyatı taşıyabileceğimiz kadar taşıyacağız. 2010 yılının içinde ekmeğe en makul seviye de bir zam yapılması planlanıyor. Federasyon olarak bu ay ve önümüzde ki ay zam yapmayacağımızı açıklayabiliriz. Yalnızca iki ay için önümüzü görüyoruz. Maliyetlerimizi göremiyoruz. 2010 yılında zam kaçınılmaz olacak.”


Bu haber 705 kez Okunmuştur. Haberin eklenme tarihi:05.02.2010 12:41:59
Bu Haberi Paylaş  


1
2
3
4
5



Yorumunuz:
İsim:
 

 


Arkada?ynyzyn E-Mail Adresi:
BAYRAM SEVİNCİ
Ramazan bayramı bayramlaşma töreni birinci gün sabah saatlerinde Ö ..
VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK’IN BAYRAM MESAJI
Uşak Valisi Özdemir ÇAKACAK Ramazan Bayramı nedeniyle bir bayram mes ..
BAŞKAN ALİ ERDOĞAN’IN KUTLAMA MESAJI
Değerli hemşehrilerim;Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, um ..
Medical Park Uşak Hastanesinden Anlamlı Bağış
Medical Park Uşak Hastanesinden Olta Balıkçıları Derneğine Anlamlı Jest ..
Ramazan Bayramında Şehitler Unutulmadı
Ramazan Bayramı arifesinde Uşak Valisi Özdemir Çakacak, protokol &uu ..
Soylu: Bir Gelecek İçin Evet Deyin
Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Sivil Toplum Örg&uum ..
ADLİ YIL BAŞLADI
2010-2011 Adli yılı açılış töreni Atatürk Anıtı önünd ..
Bu Gece Kadir Gecesi
Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve ’bin aydan daha hayırlı’ ol ..
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf Uşak’ta
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir dizi açılış ..
İHH’dan Uşak’ta 1500 Kişiye İftar
İHH İnsanı Yardım Vakfı Gezici Aşevi Uşaklılara iftar yemeği verdi. Tiritoğlu pa ..
 

  Şifremi Unuttum
 


Anayasa Paketinde oyunuz ne olacak?
Evet
Hayır
Kararsız
Oy Kullanmayacağım

 

  
Copyright 2008 Usak.tv
Tüm hakları saklıdır


Zirve100