Hizmet İş Sendikası İle Asatarasında 607 Personeli Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Hizmet İş Sendikası İle Asatarasında 607 Personeli Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Güncel 15.09.2015, 13:57
Hizmet İş Sendikası İle Asatarasında 607 Personeli Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Antalya Su ve Atıksu İdaresi(ASAT) personeli ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Toplu iş sözleşmesinde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisinden önceki 5 seneye bakıldığında kaybolan yıllar için kahrolmamanın mümkün olmadığını ifade etti.
ASAT Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu Antalya İl Temsilcisi Murat Pilevne, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve çok sayıda ASAT personeli katıldı.
“ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Ülkenin zor dönemden geçtiği bir süreçte böylesine güzellikleri ve mutlulukları paylaşabilme fırsatını yaşadıklarını ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplu iş sözleşmesini imzalamaya vesile olan her iki tarafa teşekkür etti. Türel, “Gerçekten ülke olarak zor bir süreci idrak ediyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde ülke için canını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu topraklar üzerinde oynanmak istenen oyunları bu milletin birliği ve beraberliği bozmuştur. Başımıza gelen hadiseler ilk defa olmamıştır. İnşallah son bulacaktır” dedi.
“ÖNCEKİ 5 SENEYE BAKTIĞIMIZDA KAYBOLAN YILLARA KAHROLMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”
Böyle bir toplu sözleşmeye imza atıyor olmaktan dolayı farklı duygular yaşadığını belirten Başkan Türel, her zaman çalışanın hakkının teslim edilmesinin yanında olduklarını söyledi. Başkan Menderes Türel, “Bizler her zaman çalışanımızın hakkını teslim etmekten yana olduk. Görev geldikten sonra ciddi hizmet seferberliği başladı. Bunun mimarları sizlersiniz. Tek başına yapabilme gücüm yok. Yeter ki çalışalım. Bunları alt alta koyduğumuzda başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Antalya’da bizden önceki 5 seneye baktığımızda kaybolan yıllara kahrolmamak mümkün değil. Antalya’nın makus tarihini emekçi kardeşlerimin sayesinde değiştiriyoruz. Birçok meseleye el atıyoruz. Çözebilmeye çalışıyoruz. Bu sizlerin gayreti sayesindedir. Ben her zaman medeniyetimizin gereği çalışanın hakkının alın teri kurumadan ödenmesi gerektiğini hep ifade etmişimdir biliyorum. Yoksa burada toplu iş sözleşmesinde rakamlar uçuşabilir. Bu salondan çıkan herkes bayram ederek çıkabilir. Mesele bu sözleşmeleri imzalamak değildir. Mesele sözleşmeleri yerine getirmektir. Mesele maaşlara zam da değildir. Önemli olan insan gücümüzü verimli şekilde kullanmaktır. İdeolojik belediyecilik kapsamında belediyelere personel doldurabilirsiniz. Personel birkaç ay sonra maaşını alamazken hem devlete hem de kardeşlerimize haksızlık etmiş olursunuz” şeklinde konuştu.
“HİZMET SINIRLARI 10 KATINDAN FAZLA BÜYÜDÜ”
Personel politikasını önemsediğini dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Doğru bir personel politikası yürütmezsek sözleşmeleri imzalasak ta gereğini yerine getiremiyoruz. Bizler sizler sayesinde bu sözleşmeleri imzalayabiliriz. Sizler hakkını verirseniz o zaman sözleşmeler yerine getirebilirsiniz. Yerine getiremeyeceğimiz taahhütte bulunmadık. Bundan sonra ki süreçte de bu böyle devam edecektir. Bugün Antalya’da hizmetler yapabiliyorsak sizler sayesindedir. Bizler yol haritası çiziyoruz. O yol haritasını yerine getirmek de sizlerin görevidir. Biz hep birlikte Antalya’ya hizmet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırları 10 katından fazla büyüdü. Senelerin birikmiş problemlerini de çözmek sureti ile yolumuza devam ediyoruz. Bugün bazı şikayetlerde haklı olarak bulunan arkadaşlarımız kaybedilen yıllara bir bakmalılar. Biz inşallah bu sorunların köklü çözümlerini sizlerin sayesinde çözmeye çalışacağız. Çalışan kazanır. Hep birlikte milletimize hizmet borcumuz var. Bu hizmet borcunu her dakika aklımızda tutarak çalışmalıyız. Sizler bunu en iyi şekilde yapıyorsunuz.”
“TÜRKİYE İSTİKRARI KORUDUĞUNDA BU SORUNLARI ÇÖZMEYE DEVAM EDECEKTİR”
15-20 sene öncesi grevlerden geçilmeyen bir Türkiye’nin olduğunu ifade eden Başkan Menderes Türel, “İşçilerimiz grevlerde ortaya koydukları fotoğraflarla içimizi burkuyordu. Bunun nedeni istikrardır. İstikrarın sonucu bugün sözleşmeleri imzalıyoruz. 7 Haziran sonrasında başımıza gelenleri kahırla görüyoruz. Bunlar istikrar dalgalanmaları sonucunda gördük. Böylesi günlerde sözleşmeyi imzalamanın çok önemli olduğunu görüyorum. İnşallah Türkiye istikrarı koruduğunda bu sorunları çözmeye devam edecektir. Hiçbirimizin diğerine kem gözle bakmaya hakkı yoktur. Biz hepimiz kardeşiz” diye konuştu.
“TOPLU SÖZLEŞME KAPSAMINDA 607 KARDEŞİMİZ İSTİFADE EDECEK”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasını şöyle tamamladı:
“Toplu sözleşme kapsamında 607 kardeşimiz istifade edecek. Bunlarda 251 arkadaşımız 6360 sayılı Büyükşehir Belediye kapsamında 356 arkadaşımız da eski çalışanlarımız. Toplu iş sözleşmesi 15 Haziran 2015-14 Haziran 2018 yıllarını kapsayacak. 3 yıllık süreyi içeriyor. Birinci ilk 6 ay içerisinde yüzde 6 2’innci 6 ay için yüzde 5 diğer aylar içinde TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranında zam oranları sözleşmeye göre belirlenmiştir. Kıdem ve sosyal hakların da göz önünde bulundurulmasını alt alta yazdığımızda yapmış olduğumuz zam oranı yüzde 6 değil yüzde 32 oranında. Yüzde 32’ye ulaşmış bir zam oranı aralıklı işçi ücretleri ile ilk 6 aylık ortalamada yüzde 12 oranında. 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren geçerli olacak bu sözleşme kapsamında yıllık artış olarak bakıldığında ücretlere gelen zam oranı ağırlıklı ortalama olarak yüzde 17.6’dır. Enflasyonun neredeyse 3 misline artış gibi bir rakam ortaya çıkmaktadır. Kurumda çalışmaya başlayan en düşük memuriyet grubunda yer alan personelin aldığı ücret bin 300 TL’den kıdem, sosyal haklar ile birlikte aylık 3 bin 900 TL. Ayrıca sosyal haklar gibi ödemeler de yıllık yüzde 10 oranında arttırılıyor.”
PİLEVNE: “TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE ÇOK İYİ BİR NOKTAYA GELDİK”
Toplu iş sözleşmesinde çok iyi bir noktaya geldiklerini belirten Hak-İş Konfederasyonu Antalya İl Temsilcisi Murat Pilevne, “Gerçekten olduğu gibi Antalya’nın en güzel sözleşmesini yapıyoruz. Belki de Türkiye’nin en güzel anlaşmasını yapıyoruz. Toplu iş sözleşmesinde eşit işe eşit ücret anlayışı ile yaklaşılmış. Köyden gelen arkadaşlarımız da dikkate alarak adalet sağlama Büyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde sağlanmıştır. Gazipaşa, Gündoğmuş, Korkuteli’nin en ücra köşesine giden arkadaşlarımız şunları söylesin. Zor günlerden geçiyoruz. Milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu günlerden birisi. Türk Bayrağı yaptırdık 2 bin 500 arkadaşımızlar ile birlikte. Kadrolu arkadaşlarımız dahil olmak üzere en güzel haklara sahip olduğunuz gibi şimdi de enflasyon üzerindeki etkileri de göze alarak sözleşme imzalıyoruz. Bunun bütün Antalya’ya mesaj olmasını diliyorum. 12 yıldan beri hem Kepez’de hem de ASAT’ta en güzel sözleşmeleri imzaladık. Kazanılmış haklarınızda bir kuruş dahi gitmemiştir. Sözleşmemiz zenginleştirilmiştir. Adalet ve Kalkınma ASAT’ta gerçekleştirilmiştir” dedi.
ARSLAN: “İYİ BİR SÖZLEŞME ZAMANINDA ÖDENEN SÖZLEŞMEDİR”
Daha öncede ASAT’ta toplu sözleşme imzaladıklarını ve kaldıkları yerden devam ettiklerini dile getiren Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, bugün toplu sözleşmelerin en iyisini imzaladıklarını söyledi. Arslan, “Türkiye’nin en büyük sendikalardan birisiyiz. 400 binin üzerinde üyesi ile en etkin sendikalardan birisiyiz. Hizmet İş Sendikası Türkiye’de 2’nci büyük sendikası. Uzun yıllar ödemesini alamadığımız belediyeler biliyorum. ASAT’ta ödemelerin gününde yapılacağından şüphemiz yok. Bu çok iyi bir teminattır. İyi bir sözleşme zamanında ödenen bir sözleşmedir. Burada bunun tedbirleri alınmış. İmzaladığımız sözleşme 15 Haziran’dan bu yana yapılan bir sözleşme. Bu anlayış bundan sonra da devam edecek” dedi.
“8 ÖRGÜT OLARAK ANKARA’DAKİ YÜRÜYÜŞE KATILACAĞIZ”
8 örgüt olarak 17 Eylül Perşembe günü Ankara’da büyük bir yürüyüş gerçekleştireceklerini ifade eden arslan konuşmasını şöyle tamamladı:
“Teröre hayır kardeşliğe evet. Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü olan al bayrağımızın gölgesinde yapılacak. Pankart ve slogan olmayacak. 500 bin vatandaşımızla yürüyeceğiz. Terörizme ve teröristlere karşı birliğimizi Ankara’dan haykıracağız. Mitingin mesajı önemli. Antalya’dan mitinge katılacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Teröre ve terörizme karşı bir meydan okumadır. Bu meydan okumayı Türkiye başarı ile sergileyecektir.”
Konuşmalar tamamlandıktan sonra Hak-İş Konfederasyonu Antalya temsilciliği tarafından yaptırılan 2 bin 500 adet bayrağın temsili dağıtımını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel gerçekleştirdi.Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, daha sonra el işi yapılmış çini vazo ve bir plaketi de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e takdim etti.

Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13