DURMUŞ HOCA’DAN MEKTUP VAR

DURMUŞ HOCA’DAN MEKTUP VAR

Güncel 23.10.2009, 13:22
DURMUŞ HOCA’DAN MEKTUP VAR

Sayın  Kazım Şen,

Ben Prof. Dr. Durmuş Yılmaz. Bu mektubu, 21 Ekim 2009 tarihinde yayınladığınız bir haber içindeki “DURMUŞ HOCA’ya üç soru sorarak haberimizi bitirecek ve isterse sitemizde kendisine cevap hakkı tanıyacağız” şeklindeki ifadenize dayanarak yazıyorum. Sözünüze güveniyor ve yazıyı gazetecilik namusunuza emanet ederek virgülüne dokunmadan yayınlayacağınızı ümit ediyorum.

Usak.TV adlı internet gazetenizde hakkımda zaman zaman asılsız ve uydurma haberler yazıyor, sonra da “Yorum”  adıyla saçma sapan şeyler yayınlıyorsunuz. O yazıları yazanlarda da zerre kadar medenî  cesaret yok ki,  düşüncelerini kendi isimleri ile değil de uydurma adlarla yazıyorlar.  Asılsız haberlerinize üniversitem gereken cevabı verir, ben hakkımda yayınladığınız ve doğrudan adımdan bahseden haberlerinizdeki yanlışlıklara ve  “Yorum”  başlıklı saçmalıklara  cevap vereyim. Bir müddet önce  bir sütunda  benim MHP’den belediye başkanı adayı olduğumu, kazanamayınca iktidar hırsı ile kendime bir dekanlık bulduğumu vs. yazmışsınız. Müsadenizle eksik bilgilerinizi tamamlayayım. 1996 yılında MHP’den Konya Meram Belediye Başkan adayı, 1999 yılında da Konya’dan milletvekili adayı oldum. İkisini de kazanamadım. Adaylıklarımdan bu yana birincisinin üzerinden 14 sene, ikincisinin üzerinden de 11 sene geçmiştir. Üniversite hocalığıma ve akademisyenliğe devam ettim ve  profesör oldum. Siz benim MHP ile bağlantımı yazmakla, benim üzerimden MHP’yi yıpratmak istiyorsanız boşuna uğraşmayın. Eğer MHP  ile bir sorununuz varsa parti yerli yerinde duruyor, doğrudan onu yazarak mücadelenizi sürdürün. MHP de size cevabını verir. Eğer beni yıpratmak istiyorsanız yine boşuna uğraşıyorsunuz. Benim gibi Türk Milliyetçisi bir  düşünce ve fikir adamı için  Türk Milliyetçiliğini savunan bir partiden aday olmak, sadece hizmete talip olmaktır, başka bir anlamı yoktur. Şöyle de denebilir:  Geçmişte, siyasete atılmak ve o alanda çalışmak düşüncesi benim hizmet aşkımın ve heyecanımın bir tezahürüydü. Kaldı ki, Türkiye’de çeşitli partilerin saflarında siyaset yapan çok sayıda akademisyen vardır, bazıları milletvekili olarak, bazıları belediye başkanı olarak  hizmetlerine devam etmektedirler.

         Uşak’taki görevime gelince,  her şeyden önce bu görev benim için büyük zorluk ve fedakarlıklar pahasına yürütülen bir görevdir. Zira evim Konya’dadır, Uşak’da kirada oturuyorum ve her hafta sonunda, Cuma günü mesai bitiminde   Konya’ya gidiyor, Pazar günü de geri dönüyorum. Böyle bir yaşamın maddî ve manevî zorluklarını  anlamayacak kimse yoktur. Peki bu görevi niçin kabul ettim ya da bu görevden ne bekliyorum? Bu sorunun cevabını  şahsımı yakından tanıyanlar bilir, fakat sizin için bir kere  daha söyleyeyim: Ben her şeyden önce görev ve hizmet insanıyım. Daha önceki yıllarda da benzer görevler yaptım. Yurt içinde ve yurt dışında böyle görevlerde bulundum. 1 sene Türkmenistan’da, 2 sene değişik sürelerle Fransa ve  Almanya’da benzer görevlerde bulundum. Sayın Rektörümün  Uşak’da güzel şeyler yaptığını, üniversiteyi büyütmek için gece gündüz çalıştığını biliyordum. Zira kendilerini uzun yıllardan beri tanırım. Birlikte çalışmamızı teklif edince tereddütsüz kabul ettim ve Uşak’a geldim. Eğer sizin Uşak Şehrine, Üniversitesine  ve Uşak halkına  zerre miktarı saygınız varsa benim bu hizmetimi takdirle karşılar, teşekkür edersiniz. Zira ben bu fedakarlığı sizler için, yani Uşak Şehri , Uşak Halkı ve Uşak Üniversitesi  için   yapıyorum.  Sizin Uşak Rektörü ile bir davanız olabilir, ya da bazı hocalarla  veya idarecilerle bir meseleniz olabilir. Bu beni hiç ilgilendirmez.  Siz, sayfalarınızı değişik insanlara tahsis etmiş ve onların şahsî çıkar ve amaçları uğruna kullandırıyor da olabilirsiniz. Bu da beni ilgilendirmez. Zira benim şahıslar ile  her hangi bir meselem yoktur ve enerjimi, mesaimi bu yolda harcamak istemem. Ben yalnızca görevimi düşünür, onu en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Şunu da söyleyeyim: Görevim esnasında  T.C. Anayasası, Kanunları ve ilgili mevzuatın amir hükümlerinden başka  hiçbir kural  tanımam. Mevzuatın rehberliğinde yalnızca kendi doğru bildiğim icraatı yaparım.  Dekanlığın nasıl yapılacağını da, idareciliğin ne olduğunu da çok iyi bilir ve bildiklerimi yaparım. Ünversite mevzuatını da  çok iyi bildiğimi  birlikte çalıştığım arkadaşlarım takdir ederler. Ben onlar için yalnızca bir Dekan değil, aynı zamanda bir  “Rehber Hoca” yımdır. Bu yargı, arkadaşlarıma aittir. Benim, sadece fakültemde değil, tüm üniversitede arkadaşlarımla ilişkilerim, “Abi-Kardeş” veya “Baba-Evlat”  ilişkisidir. Üniversitemizin, ister akademik olsun ister idarî, hiçbir çalışanı ile aramda en ufak bir olay yoktur. Hepsi ile ve herkes ile saygı, sevgi esasına dayalı bir ilişkim vardır. Görev yaptığım 10 aylık süre içinde fakültemde  bir tek (gerçekten bir tek) disiplin olayı olmamıştır. Disiplin kurulumuz bir kez dahi toplanmamıştır. Ne öğrenci, ne idarî, ne de akademik personel ile ilgili olarak hiçbir Disiplin Soruşturması açmadım, savunma almadım, ceza vermedim. Bundan dolayı da öğrencilerime ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Lütfen  kardeşlerimle ya da evlatlarımla aramıza girmeye çalışmayın, fitne ve nifak sokmayın!

         Sayın Şen, bir kere daha ve açıkça söylüyorum:  Uşak’da sadece çalışkan rektörüme –siz  böyle düşünmüyor olabilirsiniz - yardım için ve dolayısıyla Uşak’a hizmet için bulunuyorum. Uşak’da beklediğim  herhangi bir ikbal yoktur. Ne rektör adayı olurum, ne milletvekili adayı ne de başka bir şey! Bu sözlerim bir taahhüttür. Dekanlık, yasa gereği sürelidir. Sürem bitince ben de  kadromun bulunduğu Selçuk Üniversitesine döneceğim.  Yazılarınızda “…Bir gün Konya’ya dönecektir…”  gibi cümleler var. Elbette bir gün Konya’ya döneceğim. Zira 33 yıldır Selçuk Üniversitesi kadrosunda çalışıyorum ve buradaki sürem bitince  Konya’da hizmetime devam edeceğim.

Sayın Şen, İnternet gazetenizde, 21 Ekim 2009 tarihinde hakkımda yine yalan yanlış bilgiler içeren bir haber yayınlamışsınız. Üniversitede yaptığım bir soruşturma görevi ile ilgili olarak yaptığınız haberi “gazetecilik” olarak değerlendiremediğim için üzgünüm. Önce isimleri kısaltılmış olarak vermiş sonra da  Raporu yayınlayarak isimleri açıklamışsınız. Benim yaptığıma gelince,  bütünüyle belgeler üzerinde, yasa ve yönetmeliğe uygun olarak bir işlem yürüttüm. Ne sizin, ne de başkasının “Niyet ve Arzusuna” göre hareket edemem.  Yukarıda bir vesileyle de söylediğim gibi Üniversite mevzuatını iyi bilirim. Anayasa, Yasa ve Yönetmeliklerden başka da rehber tanımam. Sonuç sizin arzu ettiğiniz gibi çıkmamış olabilir. Buna yapılacak bir şey yoktur.

 Haberinizin ikinci kısmı büsbütün karışık.  Soru mu soruyorsunuz, bilgi mi veriyorsunuz belli değil!   “Sehven ( Yanlışlıkla)”  şeklinde olması gereken bir  yazım şeklinde parantezin unutulmuş olması anlamı nasıl değiştirir ki…  Cumhurbaşkanı ile tanışıklığım ya da hemşehriliğim meselesini geçiyorum. Eğer sayın Cumhurbaşkanım üniversitemizi şereflendirir, yeni binamızı hizmete açarsa bundan sadece ben değil bütün üniversitemiz ve Uşak halkı gurur duyar.  MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile  tanışıklığım konusunda  belli belirsiz bir şeyler yazmışsınız. Yukarıdaki açıklamalarım  herhalde  tereddütlerinizi gidermiştir, bunu da geçiyorum.  Eğitimimle ilgili bir hususu atlamışsınız. Onu da tamamlayayım. 1974-1979 yılları arasında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Yönetim Bölümünde okudum. Bazı sebeplerden dolayı Akademiyi bitiremedim. O da içimde ukte olarak kalmıştır. Eğer sizce önemliyse şunu da söyleyeyim, Sayın Bahçeli de o zaman  Akademide asistan idi. Özetle: 1. Atatürk Ün.  Fransız Dili ve Edebiyatı; 2. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi;  3. Selçuk Ün. Tarih olmak üzere  3 üniversite okudum. Akademik çalışmalarımı Tarih alanında yaptım, bu gün de  Cumhuriyet Tarihi Profesörü olarak görev yapıyorum.  Yayınlanmış  çok sayıda bilimsel makalem ve 7 adet kitabım vardır. Fransızca ve İngilizce  okur, yazar ve konuşurum.

         Son söz yerine: Haberlerinizi dilediğiniz üslupla yazabilir, icraatımı dilediğiniz gibi eleştirebilirsiniz. Fakat yazılarınızda lütfen eleştiri boyutunu aşmayınız! “Yorum”lara gelince, isimsiz yazıları yayınlamak sadece Basın Ahlak yasasına değil en genel anlamda “İnsanlık Yasasına”  aykırı düşer. İsimsiz yazı yazmak da onları yayınlamak da Yiğitlik-Mertlik değil korkaklığın işaretidir.  Toplumsal olaylarda yüzlerini kapatarak polise saldıran eylemcilerden farkınız kalmaz. Lütfen gazetenizi bu tür yazılara alet etmeyin. Herkes söylediği sözün arkasında dursun. Sözünün doğruluğuna inanıyorsa bunu açıkça yazsın ve savunsun. Savunamayacağı sözleri de söylemesin.

         Sözlerimi ilim adamının tarifi ile bitiriyorum: İlim adamı, her hal ve şart altında, doğru bildiklerini söyleyen kişidir. Selamlarımla.

 

Prof. Dr. Durmuş Yılmaz, Uşak Ün.  İİBF DEKANI-UŞAK

               

Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14