Bilecikspor’dan Stat Sorunlarına Tepki

Bilecikspor’dan Stat Sorunlarına Tepki

Güncel 15.09.2015, 14:27
Bilecikspor’dan Stat Sorunlarına Tepki
Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu, 2015-2016 sezonu öncesi Bilecik’teki saha sıkıntılarına dikkat çekerek, “Bilecik Edebali Stadının yanında bulunan sentetik sahaya bu sene maç verirlerse maça çıkmayacağız” dedi.
İsmail Cinoğlu, kulüp binasında İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerin ilk önce Bilecik 1. Amatör Lig’in 6 Eylül’de başlayacağını bildirdiklerini, sonra tarihi 13 Eylül çekildiğini ve son olarak 19 Eylül karar kılındığını söyledi. Bilecik 1. Amatör Lig kura çekiminde ilk maçın deplasmanda Bozüyük Vitraspor derbisiyle başlamasının güzel olduğunu belirten Cinoğlu, “Bizim camiamız tarafından bir problem yok. Biz yapacağımız transferleri yaptık. Deneme süreci olan futbolcuları deneyerek ideal kadroyu yaklaşık 22-23 futbolcu ile sınırlandırarak sezona giriyoruz. Bence bu seneki amatör liglerin hepsi geçen seneye göre daha iyi. Eskiden amatör liglerin adı anılmazdı şimdi bir amatör ligin Bilecikspor ile marka değeri yükseldi. Herkes yatırımını yaptı. Pazaryeri, Söğüt, Osmaneli gibi büyük ilçelerimiz tesislerine kavuştu. Bu yüzden hem mutluyuz hem de renk kattığımız için ayrıca bir değer kazandırdığımızı düşünüyoruz. Lige iyi başlayıp iyi bitirmek istiyoruz. İlk maçlar 2 takım içinde zor olur. Ama biz bu derbiyi daha avantajlıyız çünkü biz sonuçta deplasmana gidiyoruz. Yenmek var yenilmek var. Yenersek çok güzel olur, yenilirsek de dünyanın sonu değil. Sonuçta bu takımda buraya gelecek” dedi.
“BİR GÜN STAT TAMİRATLARI, BİR GÜN ZEMİN TAMİRATLARI BU ÇOK BÜYÜK BİR PROBLEM”
Bilecik’te saha yönünden çok problemlerin yaşandığı ve yaşanmaya da devam ettiğini söyleyen Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu, “Osmaneli’nde stat tam olarak hazır olmamakla birlikte erkenden açılıp güvenlik noktasının bir dünya olayların yaşandığını gördük. Çok dikkat etmek lazım ve bundan sonra bence şehrin bu gibi olaylara tahammülü yok. Yani her şey Bilecikspor’dan kaynaklanıyor diye bir hava oluşturuluyor. Bu da bizi üzüyor. Ben her zaman söylüyorum Bilecikspor bu ligde olduğu müddetçe büyük sıkıntılar her zaman olacaktır. Çünkü öncelikle bu kulübün bir an önce üst lige çıkması gerekiyor ki bu amatör ligi de rahatlatır. Onun içinde artık hiç yorum yapmıyorum, bu olaylar beni çok üzüyor. Bilecik’te bir gün stat tamiratları, bir gün zemin tamiratları bu çok büyük bir problem. Milyarlarca yatırım yapıyorsunuz bir zaman harcıyorsunuz gerçekten insanlar bunun ne kadar ciddiye alıyor almıyor ama bu Bilecikspor noktasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu hafta oynayacağımız Bozüyük Vitraspor maçı sentetik sahada oynanırsa güvenliğin olmayacağı için birçok olaylar çıkabilir. Biz seyircimize gelme diyemeyiz çünkü Bilecikspor seyircisi her yerde vardır. Onları engelleyemeyiz Bozüyük’e belki 2, 3 otobüs belki onlarca taksi gidecek. Bize gelirken öyle bir talep de gelmedi. Ama taraftar gruplarının kendi aralarında örgütleniyorlar sosyal medyada bunu görüyorum. Bize de gelen talep eden olursa biz kulüp olarak desteğimizi veririz. Biz taraftarlarımızla bütünüz. Onları yanımızda görmek bize güç verir. Ülkemizin çok zor dönemlerinde kardeşliğin barışın dostluğun her alanda var olması bile bu dönemde böyle küçücük olayların büyütülerek yansıtılmış olması mutlaka dostane kardeşçe bir şekilde Bozüyük’e gidiyoruz. İlk derbi maçına gidiyoruz. İnşallah orada ki insanlarda anlayışımızı görür” ifadelerinde bulundu.
“BİLECİK’E YAKIŞIR BİR STAT YAPILMASI LAZIM”
Cinoğlu, yıllarca fazla yatırım yapılmaması ve yedekte sahaların olmaması bir tane statla veya bir tane sentetik sahayla 15 sene idare edilmesinin bedelini kulüpler ödediğini vurguladı. Burada yaşanan olayların sebebinin de kulüplerin olmadığını ifade eden Cinoğlu sözlerine şöyle devam etti.
“İnsanlar Türkiye genelinde yaşanan terör ve şehit haberlerinden bulanmış bir durumda. Taraftarlar maçlara giderek stres atıyorlar. Ufacık bir olay patlak verdiğinde ise sıkıntılar yaşanıyor kavgalar çıkıyor. Bu dönemde bu olaylar mutlaka patlak verecektir. Önüne de geçmek çok zordur. Bizim sentetik sahalarımızda güvenlik açısından pek iyi durumda değil. Onun için ben bir an önce bu stadın Bilecikspora yakışır bir stat olması aşağıda verilen bir söz var. Sayın Gençlik Spor İl Müdürümüz çok net konuşan ve çalışmalarını takdir ettiğimiz bir insan. İlk günden beri bize destek olan bir ağabeyimiz oda sentetik sahanın arsa olaylarında küçük pürüzlerin kaldığını yatırım noktasında başlayacağını eski mezbahanın eski Bilecik stadının 1985’ler de yapılan bir stattı. O sahaya bin 500 kişilik tribün Bilecikspor ve diğer spor kulüplerinin hızlandırılacağını söylüyor.”
“SENTETİK SAHAYA VERİLEN HİÇBİR MAÇA ÇIKMAYACAĞIZ”
Yapılacak stat çalışmalarının uzun vadeli çalışmalar olduğunu belirten Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu, “Bu sene biz kendi maçlarımızı çim sahada oynamak istiyoruz. Bizim kulübümüz sentetik sahaya verilen hiçbir maça çıkmayacaktır. Talebimiz Söğüt, Osmaneli, Pazaryeri gibi ilçelerimiz olabilir ve oralarda oynayabiliriz. Ama bu sentetik sahaya insanları kandırarak saha iyi diyerek o çocukları o sahada oynamayacağım. İl müdürümüz sentetik sahanın ve çim sahanın ömrünün bittiğini yatırımlar yapılması gerektiğini onunla ilgili tüm gücüyle çalışacağını söyledi. Bizim ondan talebimiz sentetik sahanın ışıklandırma problemi var. Havalar karardıktan sonra idman yapma şansı yok. Ve orada en az 5 takım 5 saat idman yapıyor. Ben kulüp başkanı mıyım?, saha takipçisi miyim? ne olduğumuz belli değil. Soyunma odası olmadığı için minibüste mi soyunursunuz, yani ben Bilecik’ten hiç bir şey anlamıyorum. Bir sabah kalkıyoruz bir kulüp yönetiyoruz aslında kulüp filan yönetmiyoruz. Anca buradan bekçilik yapıyoruz. Burada çoluk çocuğa sahip çıkıyoruz. Bu şehir kesinlikle bunu hak etmiyor. Lig başladıktan sonrada 3-5 hafta daha böyle bir süreci geçeceğiz. Onunla ilgili ne gücüm varsa maddi manevi eleştiri boyutunda da çok ağır kelimeler kullanmak zorundayım. Herkes gerçekleri bilmek zorunda bu memleket benim memleketim değil sadece bu kulüp babamın kulübü de değil. Ama bu kulübe sahip çıkmak zorundalar. Bunu mecbur yapacaklar. Ama zorla ama isteyerek. Bilecik den para kazanan herkes bu çorbada tuzu olacak. Ben bütün eski başkanlara sesleniyorum bir kere arayıp sayın başkanım bir ihtiyacın var mı deyip arayan olmadı. Bu hak değil, bu bizim değil onarın ayıbı. Biz onlar varken yaptık” dedi.
“YANLIŞ ATI OYNUYOR HERKES, AT ESKİ AT DEĞİL, BEN NORMAL BİR İNSAN DEĞİLİM”
Cinoğlu konuşmasında bazı insanları hedef göstereceği ve kendisi ile birlikte bazı insanları da aşağı çekeceğini iddia ederek, “Bilecik şehrinin ayağa kalkması lazım. Geçen iş adamlarına, sanayicilere, bürokratlara yaklaşık 120 kişiye forma dağıttım. Daha bir tanesi geri dönmedi. Bazı arkadaşlarımızdan yardımcı olanlarda vardı ama sahiplenilmiyor ayaklarına kadar gitmemiz gerekiyor. Bu sene bazı görüşmelerimiz devam ediyor. Bazı arkadaş çevrelerimizden yine destek buluyoruz. Yanlış atı oynuyor herkes, at eski at değil, ben normal bir insan değilim. Kimseye Bilecik’te gebeliğim yok. Kimseden bir menfaatim yok. Kimseden siyasi bir beklentim yok. Hiçbir siyasetçiden çekinmem çekinme noktamda yok. Bilecik’te para kazanan bir insanda değilim. Ama şunu söylüyorum, bu bedeli herkes ödeyecek. Ben söyledim bırakır giderim köyüme ama herkese düşman olurum. Kabul etmiyorsa da çeker gideriz. Aldığımız yere de bırakır gideriz. Öyle kenarda köşede erkeklik yapmayacaklar. Meydana projeleriyle çıkacaklar. Biz çıktık 4 tane topumuz vardı. Bize hiçbir şey verilmedi. Biz kimseden bu kulübü el bebek gül bebek almadık. Biz çantada aldık. Çuvalın içinde aldık. 2 tane topla aldık. O 2 topu da bırakırım giderken. Ben kimseden bir şey almadım” dedi.
“KULÜPLERE PARA SEZON BAŞINDA LAZIM, MALZEME SEZON BAŞINDA LAZIM”
İsmail Cinoğlu, Bilecik Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün teşvik amaçlı yaptıkları yardımları Mart ayı gibi yaptıklarını söyledi. Para ve malzeme yardımının kulüplerinin sezon başında ihtiyacı olduğunu vurgulayan Cinoğlu sözlerine şöyle son verdi.
“Kulüplere para sezon başında lazım. Aktarma paraları, transferler, sezon içi harcamaları, lisans ücretleri sezon başında yaparsalar daha faydalı olur. Lig başladıktan sonra zaten herkes topuna tüfeğine kavuşmuş olarak başlıyor. En azından bunlara bir 15 gün önceden kavuşurlar. Geçen sene İl Özel İdare yapmıştı bir tek malzeme yardımını Eylül ayında, bu sene onlarda bir yardım yapmadı. Bilecik’te kulüplerinin hali ortada ne uzuyorsun, nede kısalıyorsun hep aynı yerde hareket ediyorsun maddi imkansızlıklarda.”

Yorumlar (0)
14
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Karahallı Belediye Başkanı Ali Tpçunun Çalışmalarından mennumusunuz?
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13